Kőolajfinomítókat ért rakétatalálat Szíriában

2021. március 06. 23:06

Több halottja is van a támadásnak.

2021. március 06. 23:06
null

Orosz és szíriai harci gépek több rakétát lőttek ki szombaton Szíria északi részén található olajfinomítókra, ami miatt hatalmas tűz keletkezett és négy ember meghalt – közölte az Emberi Jogok Szíria Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet.

A brit székhelyű OSDH úgy tudja, 24 sebesültje is van a támadásoknak.

Az érintett térséget a török hadsereg és helyi szövetségesei ellenőrzik. A szervezet úgy tudja, hogy 180 tárolótartály borult lángba.

A török ellenőrzés alatt álló területeken már több olajlétesítményt ért támadás, de sem Damaszkusz, sem Moszkva nem ismerte el soha nyilvánosan, hogy orosz vagy szíriai kormányerők hajtották végre ezeket a támadásokat.

(MTI)

(Fotó: MUSTAFA BATHIS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mo ching
2021. március 07. 18:48
Azokról az északi olajmezőkről állítólag napi 30 millió dollárnyi kőolaj "párolog el" valahova. Nem véletlenül mondta Trump, hogy az amerikai katonák Szíriában biztosítják az olajat.
democRATS
2021. március 07. 08:36
"Orosz és szíriai harci gépek több rakétát lőttek ki szombaton Szíria északi részén található olajfinomítókra, ami miatt hatalmas tűz keletkezett és négy ember meghalt – közölte az Emberi Jogok Szíria Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet." Fene tehetséges ez a "civil szervezet"... :) Röptében azonosítja a rakétákat...
democRATS
2021. március 07. 08:33
"sem Damaszkusz, sem Moszkva nem ismerte el soha nyilvánosan, hogy orosz vagy szíriai kormányerők hajtották végre ezeket a támadásokat." Titokban elismerte? Avagy mi a bizonyíték, hogy ők tették? Ez volna a modern újságírás?
Mich
2021. március 07. 00:02
Milyen kár, hogy a törökök és terrorista barátaik nem tudják tovább lopni a szíriai olajat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!