A központi bankok miatt nem lesz mainstream a bitcoin

2021. március 01. 07:44

Kenneth Rogoff egy ismert amerikai közgazdász nyilatkozott a kriptovalutákról.

2021. március 01. 07:44
null

Rogoff szerint a központi bankok sosem fogják engedni, hogy a bitcoin mainstream legyen. Azt fejtegette, aminek jeleit sokan látják és amitől talán sokan félnek is.

Azaz hogy a központi bankok semmiképp nem fogják szerinte engedni, hogy a kriptovaluták ténylegesen a mindennapok részeivé váljanak.

Rogoff azt is mondta, hogy ha nem lesz a bitcoinnak egy olyan alátámasztható felhasználási területe, ami indokolttá tenné a kormányzati támogatást, akkor úgy egy évtizeden belül ki fog fulladni a lendülete.

Címlapképen: A kriptodevizák árfolyamait mutató kijelző. Fotó: MTI/EPA/Kim Csul Szo

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. március 01. 11:38
Hibásan fogalmaz. Helyesen: Rogoff szerint a központi bankok sosem fogják akarni engedni, hogy a bitcoin mainstream legyen. Aztán, hogy ez fog-e nekik sikerülni vagy sem az a jövendő zenéje és nem tudja, mert nem tudhatja ez az alak sem. A központi és egyéb bankok pofátlanul fosztogatják a társadalmat a pénzrendszeren keresztül, ezért van nagy igény a társadalomban alternatív, jobb valutára. Ha aranyból lenne az állami pénz, akkor a bitcoin létre sem jött volna.
Paenumbra
2021. március 01. 10:23
A zene/film/játékipar se örül a torrentnek, mégis háborítatlanul virágzik. A kriptónak is hasonló a lényege, decentralizált ezért kiiktathatatlan.
aleb19
2021. március 01. 10:20
az a penz ami nem manipulalhato es ertektelenitheto azt a bankarmaffiozok utalni fogjak
CirmoS
2021. március 01. 10:10
Niedermüller biztos figyel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!