Vakcinaigazolvánnyal mentené meg az idei nyarat Görögország

2021. február 08. 17:45

Görögországban is fontos kérdés a turizmus újraindítása.

2021. február 08. 17:45
null

A görög turisztikai miniszter hétfőn jelentette be, egyetért azzal a kormányzati elképzeléssel, mely szerint a beoltott turistáknak szabadabb mozgást kell biztosítani. A cél az, hogy megmentsék a nyarat – írja az Independent.

Görögország és Ciprus sokkal jobban kezelte az epidemiológiai krízist. Most többet kell tennünk a turizmus újranyitásáért. A kulcskérdés az, hogy ezt hogyan tesszük”

– írta Haris Theoharis Twitter-oldalán. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök múlt héten arra kérte az Európai Unió vezetőit, hogy a 27 tagállamnak mielőbb legyen közös szabályrendszere a vakcinaigazolásra vonatkozóan.

A turizmus a görögországi GDP egyötödét jelenti. Az országba érkezőknek karanténbe kell vonulniuk, melyet csak akkor hagyhatnak el, ha negatív koronavírus-tesztet produkálnak.

Nyitókép: Átutazók a Thessaloniki repülőtéren. Illusztráció. Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. február 09. 07:08
Nagyon helyes. Ezt már akkor be kellett volna vezetni, amikor az első oltást beadták. De még mindig nem késő. Ez nagyobb szabadságot adhatna azoknak, akik beoltatták magukat, többeket ösztönözne az oltás felvételére és megkönnyítené a turizmusból élők dolgát. Éppen ezért, mivel ez egy egyszerű, gyors, mindenkinek kölcsönösen előnyös intézkedés, az eu el fogja töketlenkedni.
Mr. Sarah Kaufmann
2021. február 08. 20:43
Jó lenne antifasiszta útlevél is!
zara
2021. február 08. 18:33
menjetek csődbe... érdekes h a tavaly voltam és nem volt probléma, nem kellett semmi csak bejelentkezni...ne zavarjon h a vakcinaigazolvánnyal is lehet bárki fertőző....
NotaBene
2021. február 08. 18:13
Az új messiás: a vakcina igazolás. Ez mindentől IS megvéd! Reméljük hogy "vakcina igazolás mentes" helyek is lesznek még e földöni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!