„Katasztrófa, fiaskó!” – kiakadt Brüsszel járványkezelésére Guy Verhofstadt

2021. február 16. 11:06

A korábbi belga kormányfő Ursula von der Leyent hibáztatja a lassú eljárás miatt az Európai Unióban.

2021. február 16. 11:06
null

Európa egyik legbefolyásosabb és legismertebb politikusa szerint a Brüsszel és Westminster közötti vakcinügy kezelése egy

ami megtorpedózta az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatokat. Guy Verhofstadt, a volt belga miniszterelnök és az Európai Parlament tavalyig tartó Brexit-koordinátora Von der Leyen asszonyt hibáztatta az oltások „fiaskójának” súlyosbodásáért is.

Verhofstadt már korábban is

igen kritikusan fogadta az Európai Bizottság elnökének pánikszerű helyzetkezelését,

amely számos egész Uniót érintő problémával fenyeget. Figyelmeztette továbbá von der Leyent, aki nem igazán tudta biztosítani a Covid-19 vakcinaellátást az Egyesült Királysággal szemben hogy ezzel „drasztikusan meghosszabbította a járvány idejét a kotinensen”.

Átlagosan nem több, mint négy százaléka kapta meg az első oltást az uniós polgároknak” – folytatta Verhofstadt. Úgy ítéli meg a belga politikus, hogy a vakcinák új exportengedélyének bevezetése is csak felesleges terhet jelent, és pont a gyors oltakozással ellentétes hatást fejt ki.

(Címlapkép: Guy Verhofstadt és Ursula von der Leyen. MTI/EPA/Patrick Seeger)

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2021. február 16. 15:34
Nahát, nem Magyarország a bűnös? ( ja és O.V. )
elfújta az ellenszél
2021. február 16. 15:27
Ez a madárijesztő se úgy néz ki, mint aki az életében megoldott valamit
nempolitizálok
2021. február 16. 15:22
Mégis ki mit várt. Egy velejéig korrupt, Sorosék által irányított társaság, amely gazdáinak akarta értelmében láthatóan Európa társadalmi és gazdasági leromlásában érdekelt. Az oltások azért késnek, mert el lehet képzelni micsoda korrupció lehet e mögött. Nyilvánmagától senki sem olyan idióta, hogy megtiltsa a tagállami beszerzést, miközben az összes tagállamban rendelkezésre áll az a megfelelő tudással és hosszú évek tapasztalatával rendelkező intézmény ahol pontosan el tudják dönteni, hogy egy külföldi vakcina hatékony e. Erre azért volt mégis szükség, hogy pár ember gigantikus pénzekhez jusson hozzá. Az EU cinizmusára jellemző, hogy pld. azt a francia vakcinát tették volna kötelezővé, amit aztán inkább maguk a franciák vontak vissza, mert egy kalap szart nem ért.
civis72
2021. február 16. 14:53
Fogtündér is a probléma része...a vízfejű neomoszkovita központi bizottságban ...az EU egy kártékony pénznyelő politikus dögkút
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!