Bill Gates most a bolygót akarja megmenteni

2021. február 16. 08:02

A dollármilliárdos arról is beszélt az Euronews interjújában, hogy a járvány során minden ország jól kezelt néhány dolgot, de követett el hibákat is.

2021. február 16. 08:02
null

A Microsoft társalapítója, dollármilliárdos filantróp, aki a szegénységre, illetve az egészségügyre koncentrált, most pedig a bolygó megmentésére összpontosít, számol be az Euronews. Gates a Global Conversation vendége volt, és most jelentette meg Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát című könyvét.

Bill Gates, a Bill & Melinda Gates Foundation társelnöke, a Breakthrough Energy alapítója többek között arról beszél, hogy a kibocsátásunk nagyon sok forrásból származik, és még nem mindenki jött rá, hogy csökkenthetnénk ezt a kibocsátást. A teljes gyártóipar, a légi szállítmányozás, sőt még az elektromos hálózat fejlesztése is mind olyan területek, ahol a jelenleginél sokkal többet kellene tenni, ide értve az új találmányok elterjesztését. „Tehát az jó dolog, hogy a fiatalokat érdekli ez az ügy, jó, hogy van egy célunk, de a könyvem arról szól, hogy itt egy terv, csináljuk meg ezt a tervet!” – fogalmaz a dollármilliárdos, aki arról is beszél, hogy a járvány során minden ország jól kezelt néhány dolgot, de követett el hibákat is. Annak örül, hogy az oltást a vártnál hamarabb sikerült kifejleszteni, az alapítványa támogatta az mRNS-technológiát.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. március 01. 12:39
Gates-nek leginkább saját magától kéne megmentenie a Földet! A legközelebbi űrhajóval elmehetne a Marsra, de legalábbis a Holdra!
vasanna
2021. február 25. 16:29
Se nem szakértő, se nem demokratikusan megválasztott politikus, mégis olyan kijelentései vannak, mintha kompetenciája lenne az életünket érintő fontos kérdésekhez. Mióta ki lett kiálltva a világjárvány, előszeretettel lép fel járványügyi szakértőként. Nagyon átjön a gesztusain, mimikáján is, hogy egy manipulatív személy, aki korlátlan hatalomra tett szert. Félelmetes, hogy ráhatása van a vakcinák gyártására, amit belenyomna minden élő ember karjába!
istvanpeter
2021. február 16. 13:14
Jó, de a növekedési mánia mindent letarol.
Potymog
2021. február 16. 12:26
Vajon szerepel a könyvében az, hogy a szegények hozzájuthassanak a fogamzásgátló szerekhez ingyenesen, amennyiben igénylik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!