Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A britek a „szépséget” is előírnák az új építési szabályzatban

2021. február 02. 10:21

Az új építési szabályzat az utcaképre, az épülettípusokra, homlokzatokra, környezeti hatásokra és jóllétre vonatkozó tervezési elveket sorol fel, számol be az Építészfórum.

2021. február 02. 10:21
null

Január végén jelent meg az Angliára vonatkozó új építési szabályzat tervezete, amivel a kormány ki akarja űzni a „csúfságot" az új fejlesztésekből, így most először kerülhet be a „szépség" szó a jelenlegi építési szabályozási rendszer 1947-es megalkotása óta, számol be az Építészfórum, amely a Buildin Design cikkét szemlézte. A szabályzattól azt remélik, a helyi közösségek saját igényeiknek megfelelően formálhatják majd épített környezetüket.

Az új építési szabályzat az utcaképre, az épülettípusokra, homlokzatokra, környezeti hatásokra és jóllétre vonatkozó tervezési elveket sorol fel, melyeket minden új beruházásnál fontolóra kell venni. A helyi önkormányzatok a lakóközösségek bevonásával adaptálhatják ezeket az előírásokat úgy, hogy az leginkább megfeleljen a közösség igényeinek és a hely adottságainak. Első körben tíz önkormányzatnál fogják bevezetni a szabályozást, amelyek mindegyike ehhez 50.000 font támogatást kap az államtól.

(Építészfórum)

(Fotó: London, Oxford Street, MTI/AP/Frank Augstein)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2021. február 11. 21:07
A környezetbe való belesimulás nem az ördögtől való gondolat. Sok borzadály meg sem születne.
Kaczor Király
2021. február 02. 12:21
Itthon is így kellene. Nagyszerű példa a Várnegyed restaurálása. A posztmodernt, a szocreált és a sztálinbarokkot tiltani/bontani kell!
Box Hill
2021. február 02. 11:57
Az EU-n kívül mindenkinek megjön az esze.
Mr. Sarah Kaufmann
2021. február 02. 11:16
Progresszív dolgokat kell építeni, nem ósdi, avitt egy kaptafára készülő unalmas neoklasszicizmust. És figyelembe kell venni az LMBTQIA+++ közösség kulturális és szimbolikus igényeit is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!