Vezető közgazdász: A bitcoin a bolondok aranya

2021. január 12. 10:16

Peter Schiff szerint akik megveszik, úgy fognak felébredni, hogy csak egy üres zsákot tartanak.

2021. január 12. 10:16

Az Euro Pacific Capital vezető közgazdásza, Peter Schiff a bolondok aranyának nevezte a bitcoint, szerinte a kriptodevizát sokan azért tartják, mert úgy gondolják, hogy egy nap „valódi pénzként” fog működni, ez azonban nem fog bekövetkezni, mivel nem felel meg a pénz definíciójának, nem rendelkezik saját értékkel – írta meg a Portfolio.

Peter Schiff kijelentette: „A bitcoin a bolondok aranyának a legutóbbi változata, és mindenki, aki megveszi az szintén bolond. Azok, akik magas árfolyamon tudták eladni a bitcoint a mostani hatalmas emelkedés után, azok csak olyanoknak adták el, akik még nem jöttek rá arra, hogy nincs értéke. A bitcoint sokan azért tartják, mert úgy gondolják, hogy egy nap „valódi pénzként” fog működni. Ez azonban nem fog bekövetkezni, mivel nem felel meg a pénz definíciójának, mivel nem rendelkezik saját értékkel. A bitcoin egy olyan digitális, belső érték nélküli (fiat) pénz, amely még a törvényes fizetőeszköz szerepével sem rendelkezik.”

Hozzátette: mások azonban inkább úgy gondolják, hogy csak idő kérdése, hogy a bitcoin piaci kapitalizációja meghaladja az aranyét – írta meg a Portfolio.

(Portfolio,

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Géza kék az
2021. január 12. 13:08
A bitcoin véges számosságú dolog. Mivel egyre nehezebb előállítani, az értéke annál nagyobb, de a leginkább árfelhajtó tényező a bitcoin tulajok egymás közötti kommunikációja. Hiszen érdekük agyon ajnározni és dicsérni, hisz ezáltal nő a kereslet és mivel közel a végessége, annál drágábban tudják eladni a sajátjukat. És ha megnézed a bitcoin értékét az adja, hogy beszélnek róla, streamerek és influenszerek hüledezne azon, hogy mekkora bizniszt csináltak. És a plebs veszi, keresletet generál. Tehát ha valamelyik influenszer hasfájósan ébred és azt mondja, "már megint ezzel a szarral kell foglalkoznom" és hopsz már esik is az ára. Ezért veszélyes a bitcoin, mert pletykákon, szóbeszéden alapul az értéke.
Himalája
2021. január 12. 12:31
A Bitcoint és más cryptovalutákat már most igazi pénzként használják számos országban. Ezek általában fejlődő Afrikai, vagy más országok, ahol nincs rendesen működő bankrendszer, magas, vagy hyperinfláció van.
Jack Reynor
2021. január 12. 12:26
Nem belső értéke nincs, hanem bizalom nincs a bitcoinban. A lakosság töredéke ismeri, fizetni nem lehet vele szinte sehol - akkor ez mitől pénz?
Berecskereki
2021. január 12. 12:00
Akit érdekel a téma, a működése itt bővebben olvashat róla. http://real.mtak.hu/97031/2/Eszteri.pdf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!