Lehet, hogy végleg elmarad a tokiói olimpia

2021. január 19. 16:20

Valószínűtlen a tokiói olimpia idei megrendezése a 2012-es londoni játékok szervezőbizottságának egyik vezetője szerint.

2021. január 19. 16:20
null

„Ha elnézem a koronavírus-járvány jelenlegi állását Dél-Amerikában, Észak-Amerikában, Afrikában és egész Európában, akkor nagyon valószínűtlennek tűnik az idei olimpia Tokióban” – nyilatkozta kedden a BBC-nek Keith Mills, aki kilenc évvel ezelőtt a londoni szervezőbizottság elnökhelyetteseként dolgozott.

 tette hozzá. A 70 éves sportvezető ugyanakkor kifejtette, a közeljövőben nem számít bejelentésre az ügyben a tokiói házigazdáktól.    

„Szerintem az utolsó percig kivárnak arra készülve, ha a helyzet drámaian javul, és ha az oltás gyorsabban halad a vártnál. Nagyon nehéz döntés lesz, és nem lennék a helyükben” – mondta Keith Mills.    

Egy közelmúltbeli felmérés szerint a japánok mintegy 80 százaléka azt szeretné, ha az idei olimpiát és paralimpiát törölnék vagy elhalasztanák.

A kételyeket felerősítette a koronavírus-járvány újabb hulláma, amely Japánt is elérte, és a pandémia súlyosbodása miatt az olimpia házigazdájánál január elején rendkívüli állapotot hirdettek ki több prefektúrában. A japán kormány ugyanakkor rendre megerősíti, hogy a játékok előkészületei a terveknek megfelelően zajlanak, és idén nyáron mindenképpen megtartják a tokiói olimpiát, még ha korlátozásokra kényszerülnek is.    

A koronavírus-járvány miatt tavaly nyárról elhalasztott olimpia a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig, a paralimpia pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig tart.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csikasz
2021. január 20. 13:08
Nagyon sajnálom őket, de egyetértek, hogy így nincs sok értelme az Olimpiának. A sok vendég, aki máskor a GDP-t pörgetné, most csak hurcolná be ennek a rákfenének a sok új mutációját.
Box Hill
2021. január 19. 18:47
Ha észnél vannak, lefújják. Minél előbb.
DrPepper
2021. január 19. 18:07
Japán nyilván nem kevés pénzt ölt a játékok rendezésébe, méltánytalan lenne ha elmaradna. Ha nem lehet megrendezni, még egy évet halasztani kell, legfeljebb két évvel el kell tolni az egész sorozatot, vagy kivételesen két év szünettel rendezni az olimpiát.
Takita
2021. január 19. 17:55
Szerintem valamilyen megoldást ki fognak találni. A japánok sok milliárdot fektettek be, ami nem veszhet kárba. No meg ott ég az olimpiai láng is,lassan egy éve egy szuper-hiper szerkentyűben. Szégyen volna ha a vírus győzne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!