Negyvennyolc állam perelte be a Facebookot

2020. december 10. 13:28

Az Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) is tűz alá vette a techóriást.

2020. december 10. 13:28
null

Versenyszabályok megsértése miatt vizsgálják a Facebookot az Instagram és a WhatsApp felvásárlása kapcsán – írja az Euronews. A eljárásokat Letitia James New York-i főügyész jelentette be. „A Facebook óriási mennyiségű adat és pénz felhasználásával összezúzta, vagy akadályozta azokat a cégeket, amelyeket potenciális fenyegetésként azonosított. Korlátozták a fogyasztók választási lehetőségét, elfojtották az innovációt és amerikaiak millióinak adataival éltek vissza” – mondta a főügyész. A Facebook részvényei 4%-ot estek a hírre.

Címlapfotón: Mark Zuckerberg. Kép: MTI/EPA pool/Michael Reynolds

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2020. december 10. 17:50
A Rockefeller birodalmat is feldarabolták anno, aztán mégsem... "Az ismétlődő jogi támadások miatt Rockefeller és fia 1909-ben az új törvényeknek megfelelően a trösztöt holdinggá (olyan céggé, amely nem végez termelői tevékenységet, csak más vállalatok részvényeit birtokolja) alakították át. Ennek ellenére 1911-ben a Legfelsőbb Bíróság kimondta, hogy a Standard Oil működése sérti a trösztellenes törvényt és elrendelte 34 független társaságra való szétbontását. Az újonnan létrejövő vállalatok között olyanok voltak, mint a Standard of California (ma Chevron) vagy a Standard of New Jersey (Exxon, ma ExxonMobil). A létrejövő cégek részvényeinek 25%-a továbbra is Rockefeller tulajdonában maradt. A Standard Oil szétbontása hosszú távon rendkívül jó üzletnek bizonyult a számára, mert tíz év alatt a cégek értéke ötszörösére nőtt, Rockefeller személyes vagyona pedig így meghaladta a 900 millió dollárt."
fatman
2020. december 10. 17:18
felnégyelni! felnégyelni! felnégyelni! felnégyelni! (István, a király) :)))
fatman
2020. december 10. 17:13
bezárni, felégetni, felkoncolni, helyét sóval behinteni!!!
CirmoS
2020. december 10. 14:55
A Facebookot meg kell szüntetni!!! Persze akarni kell(ene)!!! A faszbuk elképesztően kártékony, butító, züllesztő!! Főleg a fiatalokat téveszti meg, butítja el, zülleszti le! Zuckerberget meg golyószóróval kell szaporítani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!