Merkel: Egyelőre nincs megoldás az EU-s források körüli kérdésekre

2020. december 09. 11:03

A német kancellár úgy fogalmazott, „keressük a megoldásokat, hogy miként lehet feloldani ezt a blokádot”.

2020. december 09. 11:03

Egyelőre nincs megoldás az EU-s források körüli kérdésekre – mondta Angela Merkel német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).

Az EU Tanácsa soros elnöki tisztségét betöltő Németország kormányfője a csütörtökön kezdődő EU-csúcs tervezett témáiról szólva kiemelte, hogy a hétéves keretköltségvetés és a koronavírus-járvány utáni helyreállítást szolgáló alappal kapcsolatban már a júliusi csúcson folytatott „nehéz tárgyalásokon” világos volt, hogy nemcsak az összegek meghatározása, hanem a felhasználásukat jogállami feltételekhez kötő mechanizmus is „probléma”.

Magyarország és Lengyelország jelezte, hogy a csomagot a jelenlegi formájában nem tudja elfogadni. Ezért „keressük a megoldásokat, hogy miként lehet feloldani ezt a blokádot, természetesen a jogállamisági mechanizmus megtartása mellett” – fogalmazott Angela Merkel. „Sajnos, egyelőre nem tudom megmondani, hogy ez sikerül-e” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2020. december 09. 14:54
Megvolt a megoldás, de elcsesztétek.
kékFogúHarald
2020. december 09. 13:07
Ez 1 szuverenitás vs föderációs kérdés. Már a digitális EUrón gondolkoznak, azok kapnák akik szimpatikusak. Most kell azonnal kilépni !! Az EU-n kívül is van élet.
patópál
2020. december 09. 13:06
Felveszik a gigahitelt nélkülünk, kimaradunk az adósságúnióból. Mi akadályozza meg őket ebben?
kérdés
2020. december 09. 13:00
Azonkívül előbb volt az eu érdektömörülés, mint a keleti blokk belépése, tehát a labda mindig is ott pattogott, a játékbírók mindig is onnan kerültek ki, a labdába csak arra kijelölt személy rúghatott. Hamis szabályokra épülve viszont, Mutti, tutti, csak ilyen lefolyása lehet bármely mérkőzésnek, hiába barátságos összejövetelnek van álcázva. Ha csöpp előrelátásod volna, most bölcs hallgatást rendelnél el a térfeleden, de azt nem fogod. Mert az ellenségképet ti alapoztáok meg a választóitoknál....nem helyben, hanem más országoknál, amit mindig is 'annektálni' szoktatok. A baj az, hogy belőlem is a felhalmozott keserség beszél, úgy nagyjából a pozsinyi csata óta. Mert mennyi léprecsalás, csapdába csalás, tőrbecsalás folyt, azt csak ti tudhatjátok. Mi csak sejtjük. Az indulat pedig rossz tanácsadó (Nyugaton is), tehát bízni tudunk csak abban, hiába pofázunk, hogy a belátás lesz úrrá rajtatok. ezt helyettetek megtenni nem tudjuk. Nem mibelénk kell látni, hanem magatokba,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!