Terelőszalagos performansz Berlinben

2020. október 26. 13:42

Két Berlinben élő magyar művész szervezett SZFE melletti szolidaritási performanszot Berlinben – adta hírül a Mérce.hu.

2020. október 26. 13:42
null

A megzavart rendezvény, a „Képek dialektikája – A fotográfia közege a magyar művészetben 1970-2000” –, tágabban a European Month of Photography program része, ami Németország legnagyobb fotófesztiválja. Kétévente több mint 100 múzeum, galéria és más berlini helyszín vesz részt rajta – írja a Mérce.hu.

Két gyötrelmesen hosszú perc után a Collegium Hungaricum vezetője, Dr. Nagy Márta megállította a filmet. Előtte megpróbált szóba elegyedni a két művésszel, de ők nem mondtak semmit, majd csendben kivonultak.

Utána egy rövid szóváltás következett Nagy és egy, a művészek pártját fogó vendég között, amelynek során az is elhagyta Nagy száját, hogy: „Azt gondolom, hogy ez egy elég nevetséges spontán akció. Igazából én úgy látom a lényeget, hogy csak meg akarták zavarni a vetítést” – áll a Mérce beszámolójában. A rövid intermezzot követően folytatódott a vetítés Berlinben, az intézet igazgatója nem válaszolt a baloldali portál kérdéseire. 

(Nyitókép: youtube.com)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Union Jack
2020. október 27. 19:17
Ott rohadjanak meg, Berlinben.
Moslékzabáló
2020. október 27. 04:29
Két művész... Hogy oda ne tipegjek! A komcsik és libernyákok nagy kedvence, Berki Krisztián meg agysebész.
Peppa
2020. október 26. 17:40
Ez de szar.
Pierre
2020. október 26. 17:30
Nagy Márta (a Collegium Hungaricum vezetője) németül még hozzátette: "Mindig szeretünk mindent megbeszélni a házban. És ez (az akció) természetesen nem volt helyénvaló." Ugyanis szerinte nincsen rendben, hogy a tüntetők összekapcsolják a jelenlegi magyar politikát és a rendező munkásságát - miközben Nagy szerint sem tetszene Erdélynek, ami ma Magyarországon zajlik. Na ezert a mondatert biztosan kirugjak a picsaba a kijelolt intezmenyvezetot. Nem sikerult ugyesen laviroznia a spontan helyzetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!