Orbán: A kvóta átnevezve is kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi

2020. szeptember 24. 13:38

„Az áttörés akkor következne be, ha elfogadnák azt a magyar javaslatot, hogy senki nem léphet be az Európai Unióba addig, amíg valamely tagállam a vonatkozó jogi eljárást lezárva be nem engedi az unió területére” – emelte ki a miniszterelnök.

2020. szeptember 24. 13:38
null

„Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, miután lengyel és cseh kollégájával együtt másfél órán keresztül tárgyalt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

A Lengyelország brüsszeli uniós nagykövetségén Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a kormányfő azt mondta, az új bizottsági migrációs javaslatcsomag tónusa jobb, mint a korábbi javaslatok voltak, azonban a bizottsági megközelítés nem változott. A javaslatcsomagot tekintve nincs áttörés. „Az áttörés akkor következne be, ha elfogadnák azt a magyar javaslatot, hogy senki nem léphet be az Európai Unióba addig, amíg valamely tagállam a vonatkozó jogi eljárást lezárva be nem engedi az unió területére” – emelte ki a miniszterelnök.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2020. szeptember 24. 23:03
Szép dolog a szabadságharc. Főleg ha hatékony. Mit mutatna egy magyarságszámláló, ha kitennék a parlamenti vörös csillag helyére? Számolna visszafelé rendületlenül.
jánosbácsi
2020. szeptember 24. 20:33
Orbán Viktornak a keresztény kultúra védelmezőjének a smasszer szerepe sokkal jobban fog állni.
még fokozza
2020. szeptember 24. 20:32
Nincs elég kórházi szakember.
Akitlosz
2020. szeptember 24. 20:12
Civilizált világban csak érvényes úti okmányokkal, vízummal lehetne belépni. A magyar javaslat csak maszatolás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!