IgNobel 2020: Többet csókolózunk, ha nagyok a jövedelmi különbségek

2020. szeptember 23. 08:40

A nemzet jövedelmi különbségei előrejelzik, mennyire gyakran csókolóznak az emberek – ezért a kutatásért járt a 2020-as közgazdasági IgNobel-díj – közölte a HVG.

2020. szeptember 23. 08:40
null

Mindez első ránézésre teljesen szürreális, de nagyon is komolyan vehető vizsgálatról van szó. Az IgNobel-díjkiosztókon méltatlanul rosszul bánnak a közgazdaságtannal. Amíg más tudományágakban a vicces, de mégis komoly tudományos alapú kutatások nyerik évről évre a díjakat (mint például idén a behéliumozott aligátorok hangjának vizsgálatáért), a közgazdasági IgNobelhez gyakran elég valami hihetetlen butaságot csinálni. Járt már díj azért, mert egy tőzsdei elgépelés következményeit úgy próbálta jóvátenni egy bróker, hogy véletlenül eltüntette az országa GDP-jének fél százalékát, a tavalyi IgNobel pedig az egyes országok bankjegyeinek baktériumvonzó képességét bemutató elemzésért járt.

Idén aztán jóindulatúak voltak a díj odaítélői: a csókok és az ország gazdasága közötti összefüggés vizsgálatáért adták oda a közgazdasági IgNobel-díjat. Elsőre még csak az tűnik fel, hogy mennyire komoly módszertannal végezték el a vizsgálatot, majd minél jobban belemélyed az ember, annál inkább látja, hogy egészen mesteri anyagról van szó – írja a HVG.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. szeptember 23. 16:05
Egy ismert török sláger a török nők szexuális "kiéhezettségéről": Kiss Kiss (Tarkan) https://www.youtube.com/watch?v=wN4Rbc6HSPY A fenti gondolatmenet eredménye (ha valóban van ilyen). A törökökhöz nagyon közel eső, és a törökök által sok évszázadig elnyomott bolgárok nemiségképe ebben a klipben: https://www.youtube.com/watch?v=OLt8If39AjM Érdemes végignézni, milyen nőképet idealizálnak. Az az ausztrál énekesnő, aki a Kiss, kisst nyugaton terjesztette: https://www.youtube.com/watch?v=o3wS2tdlZtE Utóbb jócskán elhízott: https://closeronline.co.uk/celebrity/news/singer-holly-valance-tweets-weight-loss/ És ugyanezt a furcsaságot láttam más, szexuális önmutogatásba belekényszerített énekesnő, színésznő stb esetében is, pl Christina Aguilera és mások addig szexiznek, amíg donnatonnákká nem válnak. Vagy pl az András herceg által megdugott kiscsaj is jócskán eltokásodott. Ezek teljesen biztosan pszichés önvédelmi gesztusok, mivel újra és újra és újra megtörténik. Aki valóban önszántából önmutogató és "forróvérű" (mint Madonna, Jennifer Lopez), az nem hízik el, de nagyon sokan igen (pl Britney Spears).
duzur
2020. szeptember 23. 12:48
Ha a nemek közötti jövedelem-különbségröl szólna ez, lenne is benne logika, hisz köztudott, hogy könnyebb a pénzes férfiaknak csókokhoz jutni mint a nincsteleneknek...
diogenes
2020. szeptember 23. 10:18
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ignobel-d%C3%ADj#2019 Hatalmas trollok vannak a világon.
diogenes
2020. szeptember 23. 10:16
"Azt vizsgálták, hogy mely ország bankjegyeire tapad a legtöbb életképes baktérium. Az eredményeik szerint a román lej tartotta meg a leghosszabb időn át a fertőzőképes kórokozókat, ebben a bankjegy gyártása során biztonsági elemként hozzáadott műanyag a ludas" Hát izé....... Ezt nem gondoltam volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!