Novicsok idegmérget mutattak ki Navalnij mintáiban

2020. szeptember 02. 16:12

A németek nyomatékosan felszólították az orosz kormányt, hogy adjon magyarázatot a történtekre.

2020. szeptember 02. 16:12

A Novicsok elnevezésű harci idegmérgek csoportjába tartozó anyagot mutattak ki Alekszej Navalnij szervezetében, a német hadsereg (Bundeswehr) egy különleges laboratóriumában végzett vizsgálat eredménye alapján nem fér kétség ahhoz, hogy az orosz ellenzék vezérét megmérgezték – közölte szerdán a német szövetségi kormány.

„Döbbenetes fejlemény, hogy Alekszej Navalnij Oroszországban egy harci idegméreggel elkövetett támadás áldozata lett” – áll a közleményben, amely szerint a német „szövetségi kormány a lehető legélesebben elítéli ezt a támadást”. Nyomatékosan felszólítják az orosz kormányt, hogy adjon magyarázatot a történtekre – írták. A kormány a külügyminisztérium révén tájékoztatja Németország európai uniós és NATO-partnereit a Berlinben ápolt orosz politikus vizsgálati eredményeiről, és tárgyalásokat kezd a „megfelelő közös reakcióról” – közölték, hozzátéve, hogy a külügyminisztérium Oroszország berlini nagykövetét is tájékoztatja a Bundeswehr laboratóriumában elvégzett vizsgálatok eredményeiről.

(MTI)

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2020. szeptember 02. 21:37
Ezt nehezen lehet megérteni. Ha a novicsokkal mérgezték meg, mely a legerősebb eddigi idegméreg, akkor hogy a paci pikulájába élte túl? Mire kiderült a mérgezés, annyi idő alatt a BI 58 már rég a sírba tette volna. Valami sántít.
Gintonic68
2020. szeptember 02. 21:21
Ez a Navalnij komoly ellenzék volt egyáltalán? Amúgy meg: Qui prodest?
Megtalálta
2020. szeptember 02. 20:34
Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet.
kiss.istvan770
2020. szeptember 02. 18:43
A vizsgálati mintába tettétek, vagy be is adtátok neki alibiből? A neonkommunista német kormány hazugsága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!