Az uniós polgárok közül legkevesebben a románok tehetik meg, hogy otthonról dolgozzanak

2020. augusztus 24. 15:10

Az otthoni munkavégzés lehetősége a romániai lakosság 27%-nak adatik meg, tehát 5,57 millió alkalmazott közül 1,5 millióan vannak azok, akiknek az otthona egyben az irodája is lehetne.

2020. augusztus 24. 15:10

Egy friss felmérés adatai szerint Romániában állnak a legkevésbé rendelkezésre az otthoni munkavégzés feltételei az Európai Unió országai közül – derül ki a Főtér cikkéből. A helyzet azért is paradox, mert keleti szomszédunk a világ negyedik leggyorsabb vezetékes internetével büszkélkedhet, csak Szingapúr, Hongkong és Thaiföld előzi meg.

Az otthoni munkavégzés lehetősége a romániai lakosság 27%-nak adatik meg, tehát 5,57 millió alkalmazott közül 1,5 millióan vannak azok, akiknek az otthona egyben az irodája is lehetne. A vonatkozó ranglistát Luxemburg vezeti, ahol ez az arány 54 százalék. A miniállamban tehát foglalkoztatottaknak több mint a fele dolgozhat otthonról. Az EU-s átlag egyébként 37 százalék.

A felmérésből kiderül, hogy a jól fizető állások 74%-a otthonról is végezhető, ugyanakkor az egyetemi diplomával rendelkezők 66%-a élvezheti a távmunka előnyeit. Érdekes, hogy rendszeresen otthonról dolgozók aránya a nők körében magasabb (45 százalék), mint a férfiak (30 százalék) körében.

A  koronavírus miatt egyébként megnövekedett az otthoni munkavégzés jelentősége, ezzel a cégek is egyre inkább számolnak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2020. augusztus 24. 17:35
Otthonról bonyi a spárgaszedés.
Berecskereki
2020. augusztus 24. 16:46
Akkor Budapest az élmezőnybe van. FeriGeri gárdája a Facebookon irányítja a fővárost.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!