Élőlánc kezdődött Minszkben

2020. augusztus 21. 23:01

Sok tüntetőnél imakönyv, szentkép és kereszt van.

2020. augusztus 21. 23:01

Szolidaritási élőláncot alakított a fehérorosz ellenzék a főváros egészében. Az élőlánc a Minszk melletti Kuropati erdőnél kezdődött, ahol a sztálini megtorlás áldozatait lőtték agyon és temették el, a vége pedig az Okresztina utcai fogdánál volt, ahol a tiltakozó megmozdulásokon őrizetbe vett tüntetőket őrzik.

A Szputnyik Belarusz hírügynökség jelentése szerint a kezdeményezés az erőszak ellen fellépő felekezetektől származik. Sok tüntetőnél imakönyv, szentkép és kereszt van.

Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki elnökjelölt akkor térhet vissza fenyegetés nélkül Litvániából Fehéroroszországba, ha megkezdődnek a tárgyalások a hatalom békés átadásáról - közölte pénteken a Dozsgy televízióban Anna Kraszulina, Cihanouszkaja sajtótitkára.

Korábban Cihanouszkaja vilniusi sajtótájékoztatóján még azt mondta, hogy akkor tér vissza Fehéroroszországba, ha ott biztonságban érzi magát.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2020. augusztus 22. 16:34
Választási színjáték agyhalottaknak, ha a KGB el akarta volna tenni láb alól, akkor már belepusztult volna a jelölt.
nick89
2020. augusztus 22. 12:21
A Békemenet most melyik oldalra áll? Cihanouszkaja vagy a bajszos kopasz oldalára?
mlch
2020. augusztus 22. 08:12
Így kell! Hajrá nyugat!
LAW AND ORDER
2020. augusztus 22. 07:19
Úgy pattogjanak, hogy a hadsereg dolga lehet a rendrakás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!