Elhagyta Oroszországot a Navalnijt szállító repülőgép

2020. augusztus 22. 07:19

Az ellenzéki politikus, aki csütörtökön lett rosszul, mesterséges kómában van.

2020. augusztus 22. 07:19
null

Elhagyta Oroszországot szombat hajnalban az a repülőgép, amely a szibériai Omszkból Németországba szállítja Alekszej Navalnij ellenzéki politikust, akit szóvivője szerint valószínűleg megmérgeztek. Az omszki kórház orvosai szerint a kormánykritikus politikus élete nincs veszélyben, Navalnij mesterséges kómában van. Kira Jarmis, Navalnij szóvivője azt mondta, hogy a politikus felesége is a repülőn utazik. A korrupcióellenes fellépésével és Vlagyimir Putyin elnök kérlelhetetlen bírálatával reflektorfénybe került Navalnij csütörtökön lett rosszul egy Tomszkból Moszkvába tartó repülőjáraton, miután teát ivott, amelybe ismerősei szerint mérget csempészhettek.

Felesége és barátai külföldi segítséget kértek a kezeléséhez, mert attól tartanak, az orosz hatóságok megpróbálják eltussolni, hogy mi okozta a politikus rosszullétét, és úgy ítélték meg, hogy az omszki kórház sem megfelelően felszerelt. Alekszandr Murahovszkij, az omszki kórház vezető orvosa azt mondta, hogy szerintük Navalnij nem lett mérgezés áldozata, hanem anyagcserezavart okozó betegséggel küzd. Emellett ruháján és ujjain ipari vegyi anyagok maradványát mutatták ki.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2020. augusztus 22. 19:04
Hagyd a fracba, mi tudjuk követni a német történéseket eredetben, ennyi.
lewdberg
2020. augusztus 22. 13:13
szépen épül le a mandisok agya ha már putyint éltetik, igen mélyen torkozzátok a diktátorfaszt látom
Menhetten
2020. augusztus 22. 10:57
https://www.srf.ch/news/international/kreml-kritiker-im-koma-nawalny-ist-in-der-berliner-charite-eingetroffen?fbclid=IwAR0zTIB32Ng-uURtslo4OL0PW01J3dgTJ1vlDgM4W7_c2V2qEzhGTa_XseE
Menhetten
2020. augusztus 22. 10:55
Der russische Oppositionelle Alexej Nawalny, der möglicherweise vergiftet wurde, ist zur Behandlung unterwegs nach Berlin. Das Spezialflugzeug soll am Morgen dort landen. Der Kampf um sein Leben habe gerade erst begonnen, so seine Sprecherin.://www.srf.ch/news/international/kreml-kritiker-im-koma-nawalny-ist-in-der-berliner-charite-eingetroffen?fbclid=IwAR0zTIB32Ng-uURtslo4OL0PW01J3dgTJ1vlDgM4W7_c2V2qEzhGTa_XseE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!