Öngyilkosságot kíséreltek meg migránsok az Ocean Vikingen

2020. július 03. 21:22

A kapitány rendkívüli állapotot rendelt el a fedélzeten.

2020. július 03. 21:22
null

Több illegális bevándorló öngyilkosságot kísérelt meg az Ocean Viking nevű hajón pénteken, a kapitány ezért rendkívüli állapotot rendelt el a fedélzeten – közölte az SOS Mediterranee civil szervezet. Tájékoztatása szerint az Ocean Viking nevű hajón hat menekült öngyilkosságot kísérelt meg, és viselkedésével veszélybe sodorta útitársait és a legénységet. Verekedést is provokáltak, és mindenkit megfenyegettek a hajón, amelyen mintegy 180, tengerből felvett ember van. Tettüket azzal indokolták, hogy egyetlen ország sem engedi partra szállni csoportjukat.

A civil szervezet hétszer is engedélyt kért a kikötésre, de ezt Málta és Olaszország is megtagadta. Az illegális bevándorlókat június 25. és 30. között vették fedélzetre vízi járműveikből részint nemzetközi vizeken, részint a máltai mentési szolgálat felelőssége alá tartozó területen. Van közöttük 25 fiatalkorú is, többségük szülői vagy kísérői felügyelet nélkül. Az SOS Mediterranee közlése szerint egy öngyilkossági kísérletnek tűnő tettként két menekült a tengerbe vetette magát a hajóról, és három másik is erre készült, de őket megakadályozták. A két embert kihúzták a vízből. Pontosan meg nem jelölt módon a fedélzeten is meg akarta ölni magát egy ember. A szervezet arra figyelmeztetett, félő, hogy további hasonló esetekre kerül sor.

(MTI)

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2020. július 05. 07:54
szemmel verték egymást agyon majdnem
néhai Ch.Pilot
2020. július 04. 22:32
Hagyni kell! Hagyni kell! Végre kezdenek a sarkukra állni a célországok! Remélem eljön az idő, amikor már nemcsak, hogy nem engedik kikötni a partraszálló "migráns" alakulatok hajót, hanem tüzet is nyitnak rájuk a nyílt vízen. Ha úgyis meg akarnak halni, már csak szolidaritásból is segíteni kell őket! Black Likes Murder
Akitlosz
2020. július 04. 19:31
6 öngyilkossági kísérlet és egy sem sikerült? Ezek a négerek még az öngyilkossághoz sem értenek. Ez inkább valami médiakampány lehet az európai befogadásuk kicsikarására.
Amondó
2020. július 04. 18:53
Átlátszó történet. A "civilek" elmagyarázták, hogyan kell lebonyolítani egy kamuöngyilkosságot. Ehhez előbb ki kellett választani a megbízható úszástudással rendelkezőket (csak ketten voltak), a további "ugrani akarók" persze bárkik lehetnek. Másik lehetőség: Drogos állapotban azt hitték, hogy azt a pár kilométert már le tudják úszni. Azért mert feketék, attól még nem hülyék. Kánaántól karnyújtásnyira dehogy fognak öngyilkolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!