Munkahelyi kapcsolata miatt mennie kellett a kormányból

2020. július 22. 07:40

Iain Lees-Galloway új-zélandi bevándorlási miniszter elismerte, hogy hibázott.

2020. július 22. 07:40
null

Leváltotta Iain Lees-Galloway bevándorlási minisztert Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő, mert a tárcavezető kapcsolatot kezdeményezett egyik munkatársával – derült ki Ardern szerdai sajtótájékoztatóján.

„A miniszter rosszul ítélte meg a helyzetet az elmúlt 12 hónapban. Azzal, hogy belement ebbe a kapcsolatba, olyan vádaknak tette ki magát, hogy visszaélt hivatali pozíciójával” – magyarázta a döntést a miniszterelnök. Ardern azt is mondta, hogy a leváltott kormánytag szerint a kapcsolat mindkét fel beleegyezésén alapult.

Lees-Galloway tudatta, hogy elfogadja a miniszterelnök döntését, egyúttal pedig bocsánatot is kért. „Teljesen nem helyénvaló módon viselkedtem, és nem maradhatok tovább miniszter” – tudatta közleményében a leváltott politikus. A kormányfő arra is kitért, hogy Lees-Galloway a szeptemberi választásokon sem indul újra képviselőjelöltként.

(MTI)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. július 22. 14:46
Alsóházy kapcsolat?
Hannibal
2020. július 22. 08:46
Nem igazán értem... Ha nem arról volt szó, hogy a titkárnőjétől kávé helyett egyebet kért (s nem teljesítés esetén retorziókkal fenyegetett), akkor ebben mi volt a probléma? Két felnőtt ember esetében nem látok ebben különösebb problémát. A világ fullba nyomja a kretént. Bocs, a libsik nyomják fullba a kretént, a világ csak áldozat.
fran
2020. július 22. 08:42
Az ilyen kapcsolatokat a hatalmi pozíció miatt tiltják. Mennyivel jobb hely lenne a világ, ha már Bill Clintont is kirúgják ezért. De, őt még teljes mellszélességgel védték. Remélem azon embereknek megszólalt már a lelkiismeretük.
röviden
2020. július 22. 08:04
Bélyegezzék is meg tüzes vassal, és hordjon a ruháján skarlát A betűt a kurvapecérje. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!