Merkel szerint „kudarcot vallhat” az EU koronavírus-mentőcsomagja

2020. július 19. 10:12

Az álláspontok még mindig távol állnak egymástól – fejtette ki a német kancellár.

2020. július 19. 10:12
null

Nem jósolható meg, hogy a most zajló európai uniós csúcsértekezleten sikerül-e megállapodásra jutni az uniós költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó, gazdasági mentőcsomagról, ugyanis a sok jóakarat ellenére az álláspontok még mindig távol állnak egymástól – közölte Angela Merkel német kancellár vasárnap Brüsszelben, a csúcstalálkozó harmadik munkanapjára érkezve.

Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország kormányának vezetője kijelentette, mindent megtesz a találkozó eredményessége érdekében, azonban a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomag „kudarcot vallhat” a tárgyalások során.

Még számos kérdés van az asztalon, egyebek mellett az alap mérete, az uniós pénzek elosztásának mechanizmusa, valamint a jogállamiság – tette hozzá Merkel.

(MTI)

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. július 20. 05:12
..a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomag kudarcot vallhat a tárgyalások során. HOGY KUDARCOT VALLOTT, EZ TÉNY. DE EZT A KUDARCOT NEM(!!!) A TÁRGYALÁSOK SORÁN TUDTA(!) MÁR AZ A. MERKEL-TŐL OKOSABB POLITIKAI GONDOLKODÓ ELME, ÁMDE MÁR JÓVAL KORÁBBAN IS. EHHEZ NEM KELLETT VOLNA SEM BRÜSSZELBE UTAZNI SEM TÁRGYALNI....NAPNÁL VILÁGOSABB VOLT, HOGY IGY ÉS NEM MÁSKÉPPEN LESZ. ANGI MERKEL FÖLFEDEZTE A TEHÉNNEK SZARVA KÖZT A TŐGYIT!
annamanna
2020. július 19. 21:23
Meglehetősen önkényes az, hogy a politikusok mikor vesznek fel maszkot, mikor nem - egy másik posztban Merkelen és Macronon nincs maszk (amikor Orbánnal tárgyaltak). Egyáltalán nem lehet eligazodni ezen az önkényességen, persze az átlagember tartsa be a szabályokat....
Vakfolt
2020. július 19. 18:58
"a sok jóakarat ellenére az álláspontok még mindig távol állnak egymástól" Lefordítom: Nem bírtuk a faszságainkat prizmatikus szelvényben letolni a többi hülye torkán. Öklendeznek.
Ninini
2020. július 19. 18:37
Orbánnak ez win-win szitu. Megegyeznek? Akkor keresztülvitte az akaratát a pikkelyezéssel, homályba burkolózó van sapka-nincs sapka európaiértékek tagló ügyében, plusz elnyeri az olaszok rokonszenvét, hogy nem a fukarokhoz csatlakozott. Nem egyeznek meg? Nem kell kölcsönt felvennie az országnak, ami egyébként sem tetszik a magyaroknak, főleg hogy nincs is rá szükségünk. És széttárhatja a karját az olaszok felé, hogy hát látjátok, én benne lettem volna, de ezek a hollandok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!