Hirtelen megnőtt a fertőzések száma Felső-Ausztriában

2020. július 01. 21:39

Újabb korlátozásokat vezetnek be.

2020. július 01. 21:39

A tervek szerint péntektől egy hétre bezárják az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a koronavírus-fertőzések számának hirtelen növekedése miatt Felső-Ausztria öt járásában: Linzben, Linzvidéki járásban, Welsben, Welsvidéki járásban, valamint az Urfahr-környéki járásban – jelentette be Thomas Stelzer tartományi vezető szerdán.

„Masszív, ugyanakkor ésszerű lépés” a vírus további terjedésének megakadályozására - mondta. Az intézkedést az indokolja, hogy Felső-Ausztriában szerdára egy nap alatt 61-ről 190-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, ugyanakkor már néhány nap óta megfigyelhető volt a számok „dinamikus növekedése”. A tartomány vezetője azt ajánlotta, hogy mondják le a rendezvényeket is az érintett járásokban.

Az új fertőzések kiindulópontja egy Felső-Ausztria székhelyén, Linzben található keresztény közösség (Freie Christengemeinde). Több helyi nagycsalád is tagja a közösségnek, az elmúlt napokban ők szórták szét a koronavírust az érintett öt járásban. A tartományi vezető egyben felhívta a figyelmet a lakosság egyéni felelősségére, így a nagyobb zárt helyiségekben ajánlott, a tömegközlekedési eszközökön pedig kötelező a szájmaszk viselése. 

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-yp-
2020. július 02. 11:33
A linzi pünkösdi gyülekezet cáfolja, hogy tőlük indult volna az új fertőzés: https://www.fcglinz.net/corona-cluster-linz/ Egyetlen tagjukat tesztelték pozitívnak, de az illető a munkahelyén kapta el a fertőzést, és nem érintkezett a gyülekezet tagjaival. A linzi gyülekezet két csoportból áll, az egyik nem is tartott összejövetelt.
savrena
2020. július 02. 08:27
Iskolát, óvodát bezarni. Ikea, éttermek maradhatnak. Basszák meg.
mo ching
2020. július 02. 00:12
Ezeknek a hirtelen kitört tüntetéseknek meg a terjedő vírusnak ugye semmi köze nincs ahhoz, hogy Ausztria a fösvények egyike, és nem kér sorosék uzsorájából? Hollandiában is lesznek hasonló események?
Veernewl
2020. július 02. 00:11
Na, bakker, jön a második kör?! Túl korán lettek túl lazák a sógorok....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!