Amerikában meghaladta a százötvenezret a halálesetek száma

2020. július 30. 14:22

„Kevés jele van annak, hogy a vírus terjedése lassulna” – írja egy amerikai oldal.

2020. július 30. 14:22

Több mint 150 000 ember vesztette életét az új típusú koronavírus következtében az Egyesült Államokban, a John Hopkins Egyetem jelentése szerint – adja hírül a The Hill. További tízezrek a kórházakban küzdenek a fertőzéssel, a járvány pedig gyakorlatilag ellenőrizetlenül terjed majdnem minden tagállamban – teszi hozzá a portál.

A cikkből kiderül: hat hónappal a vírus amerikai földön történő megjelenését követően valószínűleg kijelenthető, hogy a koronavírus a szívbetegségek és a rák mögött a harmadik vezető halálok ebben az évben. A fertőzésnek már most többen estek áldozatul, mint ahmennyi jenki katona vesztette életét a polgárháborúban.

„Kevés jele van annak, hogy a vírus terjedése lassulna” – folytatódik a cikk. A regisztrált új napi esetek száma ötvenezer körül tetőzött az elmúlt hónapban, és az utolsó tíz napból hét alkalommal is több mint 60 000 beteget jelentettek.

Az Egyesült Államok 750 000 tesztet végez el naponta, és a betegek nagy részét olyan emberek teszik ki, akik nem vagy csak kevés tünetet mutattak. Az államok kétharmadában növekedett az esetek száma az elmúlt héten: Florida 73 000, Kalifornia 67 000, Texas 57 000 új esetet azonosított.

Georgia, Arizona, Louisiana, Tennessee, North Carolina, Alabama, Dél-Karolina, és Illinois államokban több mint 10 000 beteget regisztráltak ez elmúlt hét napban. Harminkét állam arra szólítja fel lakosait, hogy viseljenek maszkot köztereken. Ugyanakkor szövetségi szinten nem látni jelét annak, hogy Trump valami hasonlót tervezne.

 
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2020. július 30. 15:25
a BLM csorda vidáman fertőzi egymást országszerte
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!