A tüntetések hatására Vucic visszavonta a kijárási tilalmat

2020. július 09. 09:12

Szerdán ismét ezrek vonultak Belgrád utcáira, hogy a kormány és az elnök ellen tüntessenek.

2020. július 09. 09:12
null

Mégsem lesz kijárási tilalom a hétvégén Belgrádban – tudta meg a Euronews. Alexander Vucic szerb elnök kedd este jelentette be, hogy a járvány miatt ismét kijárási tilalmat vezetnek be Belgrádban. Ezek után több százan tüntettek a törvényhozás épülete előtt. Az erőszakba torkolló tüntetés során több rendőr megsérült, 23 embert őrizetbe vettek. Vucic elnök hiába vonta vissza a kijárási korlátozásról szóló tervet, szerdán ismét ezrek vonultak Belgrád utcáira, hogy a kormány és az elnök ellen tüntessenek.

A kijárási tilalom helyett azonban valamilyen szigorító intézkedést biztosan bevezetnek, hogy elejét vegyék a koronavírus-járvány terjedésének – teszi hozzá a portál rámutatva, hogy a bárok nyitvatartási idejét várhatóan rövidítik és megbírságolják azokat, akik nem viselnek maszkot. 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2020. július 10. 14:55
ez a szerb majom egyike lesz az orosz cár első vezéráldozatainak....nap persze csak a felcsuti után....
tango47
2020. július 09. 13:57
Kitart még néhány ország felforgatására Soros pénze?
TAVIROZSA
2020. július 09. 12:05
Gondolom Vucic sem viccből akart szigorítani, ahol nő a fertőzés ott kénytelenek a kormányok szigorúbb intézkedéseket hozni ! Miért nem lehet ezt felfogni ? Ha annyi beteg lesz, hogy a kórházi kapacitás elfogy, akkor meg azért tüntetnek ? Amúgy Vucic pártja most nyerte meg a választást, nagy fölénnyel, tehát van mögötte társadalmi támogatottság !!
Kvasztics Fedor
2020. július 09. 09:48
Valakik abban érdekeltek, hogy Szerbiában terjedjen a járvány. Itthon is ezt várta az ellenzék, vágyálmaikban több tízezres fertőződést jósoltak, kikeltek az lehet, hogy túlzó, de mégis csak előrelátó intézkedések ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!