Szájmaszk és gumikesztyű a delfinek gyomrában

2020. június 09. 09:41

Súlyos környezetszennyezés forrása lesz a koronavírus-járvány elleni küzdelem több környezetvédő szervezet szerint – írta meg az Euronews.

2020. június 09. 09:41

Hozzátették: az elmúlt hetekben tömegével bukkantak szájmaszkokra, gumikesztyűkre, fertőtlenítős flakonokra a tengerekben és a partvonalak mentén. Egy francia szervezet, az Opération Mer Propre az elsők között kongatta meg a vészharangot. A Földközi-tenger partján, a Côte d’Azur magasságában egyre több maszkot, gumikesztyűt és kiürült kézfertőtlenítős flakont találnak a vízben a már megszokott palackok, üdítős dobozok és csomagolóanyagok között. Szerintük ez még csak a kezdet, de ha belegondolunk, hogy csak Franciaország több mint kétmilliárd darab egyszer használatos maszkot rendelt, el lehet képzelni, hol lesz ennek a vége világviszonylatban – írta az Euronews.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisgul
2020. június 09. 10:21
A minap az egyik multi parkolójában láttam, hogy sokan egyszerűen a földre dobálják a használt szájmaszkokat!
Kristály
2020. június 09. 10:13
Ezek mind a tankerekről árúszállitokról kerül a vizbe mert könnyebb bedobni mint összegyüjteni és leadni valamelyik kikötöben mert azért fiztni kell és ez folyik az egész világban a tankerekről minden a vízben landol. Az emberek már tudatosak és nem csinálnak ilyet.
scion
2020. június 09. 10:09
na végre, Gréta felkészülhet!
Knerten
2020. június 09. 10:04
Mindig lehet valami új okot találni a sírás-rívásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!