Teherán: Washington figyelmeztetése ellenére Irán továbbra is jelen lesz a Perzsa-öbölben

2020. május 20. 14:31

Áprilisban 11 iráni hajó az amerikaiak szerint túl közel hajózott haditengerészetük és parti őrségük hajóihoz a Perzsa-öbölben.

2020. május 20. 14:31

Az iráni haditengerészet folytatja rendszeres bevetéseit a Perzsa-öbölben – jelentette katonai forrásokra hivatkozva az ISNA iráni hírügynökség szerdán, egy nappal azután, hogy az Egyesült Államok arra figyelmeztette Teheránt: tartsa távol haditengerészeit az amerikai hadihajóktól.

Az Iráni Iszlám Köztársaság Perzsa-öbölben és Ománi-öbölben található haditengerészeti egységei a szakmai elvek betartása mellett folytatják a megszokott küldetéseiket, ahogyan eddig is” – nyilatkozott név nélkül egy katonai vezető az ISNA-nak. Áprilisban 11 iráni hajó az amerikaiak szerint túl közel hajózott haditengerészetük és parti őrségük hajóihoz a Perzsa-öbölben.

„Az Iszlám Forradalmi Gárda haditengerészetének veszélyes és provokatív akciói megnövelték a tévedések és összeütközések kockázatát” – írta akkor kiadott közleményében az amerikai haditengerészet. Donald Trump amerikai elnök pedig azzal fenyegetőzött, hogy rálőnek minden iráni hajóra, amely „zaklatja” az amerikai hadihajókat.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
my fair lédig
2020. május 20. 14:54
legalábbis...
my fair lédig
2020. május 20. 14:53
Na, gondban a NER-kurva nyugger-kommentelők ! Kádárista hagyományaik alapján mindenekelőtt Nyugat-gyűlölők és a Nyugat-ellenesek rajongói. Ugyanakkor, papíron legslábbis, Trump-pártiak. De mégsem nehéz a választás, mert anonim módon kommentelhetnek. Így hát döntöttek : Halál Amerikára ! Éljen az Iráni Iszlám Köztársaság !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!