Hatmillió dolláros segélyalap a teniszezők megsegítésére

2020. május 06. 09:27

A program mintegy 800 bajba jutott játékost érint.

2020. május 06. 09:27

A teniszvilágot irányító nemzetközi szervezetek és a négy Grand Slam-torna szervezői bejelentették, hogy hatmillió dolláros segélyalapot hoznak létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került játékosok megsegítésére. A program mintegy 800 egyes és párosjátékost érint a női és a férfi körversenyeken, a fotónkon szereplő Djokovics azonban feltehetően nem szorul rá a segítségre.

„A segélyalap-program demonstrálja a sportági összefogást a válságban” – áll a férfi, illetve női versenyeket szervező ATP és WTA, valamint a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) közös közleményében.

A pénz elosztását az ATP és a WTA koordinálja, az összeget egyenlő arányban kapja a két nem. Hogy ki jogosult a támogatásra, azt a világranglistás helyezés mellett a korábbi kereset is meghatározza.

A profi teniszezők idénye március elején szakadt félbe a pandémia miatt, és július 13-ig biztosan nem indul újra. A tornák elmaradása miatt több, leginkább alacsonyabban rangsorolt játékos nehéz anyagi helyzetbe került.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2020. május 06. 15:08
Megnyugtató a tudat, hogy nem hagyják magukra a szerencsétleneket a bajban. Remélem, a bajba jutott bankok sem maradnak támogatás nélkül! A repülőtársaságok állami megsegítésének szárba szökése, aminek ezekben az órákban lehetünk tanúi, bizakodásra sarkall.
Bitrex®
2020. május 06. 12:39
Akkor nem kell sorban állniuk csirkefarhátért a Tescoban.
atila68
2020. május 06. 11:54
Hova xarjak?
kombinátor
2020. május 06. 11:51
az még csak-csak hagyján lenne, ha a milliárdos első 100-200 teniszező adja össze a pénzt a listán lejjebb lévőknek, de az meg disznóság, hogy "szegény" teniszezők, akik ide-oda repkednek az egyik százmilló dolláros tornáról a másikra és ezreket keresnek 1-2 nap alatt, azokat még külön díjazzák ... dolgozni kéne
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!