Adót csalhatott a sztárfocista

2020. május 29. 18:29

A spanyol ügyészek hat hónapos börtönbüntetést és félmillió eurós bírságot kértek Diego Costára.

2020. május 29. 18:29

A pénteki bejelentés szerint az Atlético Madrid 31 éves támadója 2014-es adóbevallásában megkárosította a spanyol államot. Hozzátették: mivel a börtönbüntetés nem haladja meg a két évet és nem erőszakos bűncselekmény miatt marasztalják el, azt a spanyol törvények szerint Diego Costa 36 500 eurós pénzbírságra válthatja.

Az ügy bírósági tárgyalására jövő csütörtökön kerül sor.

A spanyol adóhatóság az elmúlt években több hasonló jellegű ügyet követően jutott bevételhez az élvonal nagycsapataiban szerepelt, illetve szereplő labdarúgótól és edzőtől. Így például Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Marcelo, Alexis Sánchez, Ricardo Carvalho, Ángel Di María, Javier Mascherano, Lionel Messi, Diego Costa, Radamel Falcao és Fábio Coentrao, valamint José Mourinho ellen is hasonló eljárás indult. Xabi Alonsót azonban az ügyészség hiába vádolta szintén adócsalással, a spanyolok világ- és kétszeres Európa-bajnok labdarúgója harcolt az igazáért, és a bíróság végül felmentette őt a vádak alól.

(MTI)

(A kép forrása: m4sport.hu)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavaztam
2020. május 29. 23:26
egyszerübb lene ha egy bizonyos összeg felett az adóhatóság számolná ki...titkos bevételük azért nincs...max rossz adótanácsadóik...
Öreg
2020. május 29. 19:55
Talán valamilyen szinten idetartozik, hogy ezek az adócsalások nem történhetnének meg, ha nem keresnének a sztárjátékosok irritálóan hatalmas ősszegeket, aminek a társadalmi hasznosság nem ad indokot! Ráadásul a csapatok tulajdonosai között egyre több az olyan - harmadik világbéli - tulajdonos, aki azért vásárol magának menő csapatot, hogy a nem tisztán szerzett óriási vagyonát itt mossa tisztára. / Például a gyerekmunkával szerzett vagyon, vagy az ázsiai éhbér. Ezt a sztárjátékosok is tudjákm de falaznak az óriási keresetért!
Hannibal
2020. május 29. 19:48
Az igazán izgi hír valószínűleg az lenne, hogy ha valamelyik sztárfocista nem csalna adót...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!