Tudósok, politikusok bírálják a Kínai Kommunista Pártot

2020. április 14. 14:38

A közéleti személyiségek azt vetik a kínai vezetők szemére, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos létfontosságú információkat hallgattak el.

2020. április 14. 14:38

Több mint száz politikai szereplő, tudós és aktivista szerte a világból kedden közzétett nyílt levélben bírálta a Kínai Kommunista Pártot (KKP) a koronavírus-járvány kezeléséért. Az aláírók – európai, amerikai és ausztráliai akadémikusok, jogászok, elemzők – mindenekelőtt a „félelem kultúráját” vetik a KKP szemére, azt, hogy elhallgatott a világ elől a járvány elleni küzdelem szempontjából létfontosságú információkat.

A KKP információ-befolyásolása miatt az Egészségügyi Világszervezet kezdetben alábecsülte a vírus veszélyességét” – áll a levélben, amelynek írói felróják, hogy Peking számos olyan orvost, tudóst, újságírót hallgattatott el, akik a kommunista párt bejelentéseitől, közléseitől eltérő véleményt hangoztattak.

A világjárvány arra kényszerít minket, hogy szembenézzünk a kellemetlen igazsággal: mindenkit veszélybe sodort Kína autokrata egypárti politikai rendszere, amely az élet minden területét – beleértve az emberek egészségét is – politikai szempontból mérlegeli” – olvasható a levélben.

A levelet a Hong Kong Free Press híroldal jelentette meg, amelyet független újságírók alapítottak öt éve a sajtószabadság védelmében.

(MTI)

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. április 22. 15:47
Vélhetően, bizonyos kínai vezetőknek távozniuk kellene...
néhai Ch.Pilot
2020. április 15. 01:05
Vagyis folyik a szerecsenmosdatás, a felelősség áthárítása ezerrel. Erre képesek a nyugati világ tudósai és politikusai. Nem mondanám, hogy megnyugtató...
illiberator
2020. április 14. 22:17
Az Egyesült Államok pl. korábban többször is szemrehányást tett Kínának azért, hogy nem tájékoztatott már decemberben a járvány kitöréséről. De hát ott volt a rengeteg híradás a wuhani tragédiáról, az elképesztő szigorú karanténról egész februárban. Az USA pedig nem tett semmit. Aztán márciusban ott voltak az elképesztő híradások Lombadiából. Az USA pedig nem tett semmit.....
luisbathhelena
2020. április 14. 20:59
Lehet bírálni a KKP-t. DE: Mikor Európában már javában tombolt a járvány-és saját tapasztalatok Kínától függetlenül bőven voltak- a legtöbb un nyugati demokrácia még mindig ló@szt se csinált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!