Társadalmi távolságtartás? Több mint százan vettek részt egy nagybányai temetésen!

2020. április 27. 16:20

A hatályos rendelet szerint Romániában csak nyolcan lehetnek a halottak búcsúztatásán.

2020. április 27. 16:20

Vannak olyan események, amelyek néhány ember szemében felülírhatják a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges szabályokat. Az alábbi videóból kiderül, ilyen alkalomnak számíthat például egy temetés is Romániában. Egy nagybányai gyászszertartáson ugyanis több mint százan gyűltek össze vasárnap. A Főtér információi szerint Máramaros megye székhelyén a helyi roma közösség egyik prominens személyiségét búcsúztatták – ez lehet az oka annak, hogy sokan kötelességüknek érezték a részvételt, még ha nem is tartoztak az elhunyt közvetlen környezetébe.

„A hatályos katonai rendelet egyértelműen kimondja: a temetéseken legfeljebb nyolc személy vehet részt a járvány terjedésének megakadályozása érdekében” – emlékeztet az erdélyi magyar portál.

Bár a koporsó körül csak nyolcan tartózkodtak, a román rendőrök igazoltatták a résztvevőket, és megbírságolták őket a katonai rendelet megsértése miatt. A Máramaros megyei főkapitányság pedig belső vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a rendőrök valóban az előírásoknak megfelelően tették-e a dolgukat.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2020. április 28. 11:34
A. cigányokra nem hat a vírus, ezért nem hordanak maszkot és kesztyűt sem
21 gramm
2020. április 27. 18:23
Cigány temetés. Nekik fontos rituálé, a kulturájuk része.
zsanett-kúnrum
2020. április 27. 18:07
Nem valami praktikus elmék ezek rómaiak
Nehidd El
2020. április 27. 16:59
Érdekes. Én azt tippeltem a cím alapján, hogy egy nyugdíjas tanár lesz, neki rója le kegyeletét sok-sok hálás szívű ex-diákja. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!