Németországban szabályszegő szomszédokat jelentenek fel az állampolgárok

2020. április 03. 09:25

Münchenben a múlt héten napi 150 telefonhívást fogadtak a rendőrök, a telefonálók egytől-egyig emberek gyülekezését jelentették.

2020. április 03. 09:25

A törvénytisztelő németek buzgón jelentik fel akár az ismerőseiket, szomszédjaikat, akik megszegik a járványügyi szabályokat. A német rendőrséghez rendszeresen futnak be állampolgároki bejelentések partikról, vagy hogy bizonyos emberek elutaznak hétvégi házaikba. Az érdekes hírről a Reuters ír. „A besúgás gyakori volt Hitler Németországában, és a kommunista időkben” – jegyzi meg a portál.

A március közepén bevezetett intézkedések értelmében Németországban zárva kell tartaniuk az éttermeknek, bároknak és sportlétesítményeknek, illetve tilos a csoportosulás is. Március 14. óta a német rendőrség 898, a fenti szabályok megszegésével kapcsolatos bűncselekményt regisztrált Berlinben. Münchenben a múlt héten napi 150 telefonhívást fogadtak a rendőrök, a telefonálók egytől-egyig emberek összegyűlését jelentették. Magdeburgban pedig már arra kérik az embereket, hogy ne terheljék túl a rendőrséget, ne tegyenek bejelentést minden alkalommal, amikor meglátnak pár embert egy padon ülni.

Habár ezeket a bejelentéseket nagyrészt a felelősségtudat motiválhatja, a tömeges bejelentésekben szerepet játszhat az irigység és a frusztráció is. Erről már Rafael Behr, a hamburgi rendőr akadémia kriminál-szociológus professzora beszélt a Reutersnek.

„A mások beárulására való hajlandóság mérgezi a civilizált viselkedést, és nem tesz jót a társadalom egészségének” – mondta a szakértő.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. április 03. 17:23
Na végre! Hitler szelleme visszatért! Ugye a feljelentett nem "migráns hátterű" volt...
Lion
2020. április 03. 13:46
Ajánlott irodalom: Mások Élete https://www.imdb.com/title/tt0405094/
tailor
2020. április 03. 12:22
nálunk sem villogtatnak már szemben oly bőszen mint anno mikor radaroznak..
peter.jordanson
2020. április 03. 12:07
Ilyen dolog Orbán Viktor horthykádárista Magyarországán végképp nem fordulhatna elő, dehogyis, viccelsz? Ki gondolna ilyenre? Szent Péter látogatást tesz a pokolban, személyesen Lucifer kalauzolja. Ahogy mennek, egyszercsak feltűnik egy nagy üst, amiben emberek főnek: körülötte fegyveres őrök ütlegelik vissza azokat, akik megpróbálnak kimászni. Szent Péter megkérdezi: - Ezek kik? - Ezek itt oroszok. Mennek tovább, következik egy másik üst, de itt már csak egy tábla van mellette: "Kimászni tilos!" - és valóban, senki sem mászik ki. Szent Péter csodálkozik: - És ezek kik? - Ezek itt németek. Következik a 3. üst: de itt se őr, se tábla. Szent Péter döbbenten kérdezi: mégis hogyan lehetséges ez? - Ezek itt magyarok. Nekik nem kell semmi, ők visszarántják egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!