Hollandiában is vége a fociidénynek

2020. április 22. 09:23

A csonka bajnokságban pontegyenlőség mellett hirdethetik ki a bajnokot.

2020. április 22. 09:23

Szeptemberig áll a futballélet Hollandiában a koronavírus-járvány miatt, így az élvonalbeli bajnokság is véget ért. Az Ajax (fotónkon  Edson Alvarez piros-fehér mezben küzd a getafei Matával) pontegyenlőség mellett lehet így bajnok – írja a nemzetisport.hu. Mark Rutte miniszterelnök kedd este bejelentette, hogy szeptember 1-ig minden engedélyköteles rendezvény elmarad, így a nézők nélküli meccsek is.

A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) április elején azt közölte, hogy június 19-én kívánja újraindítani az első és másodosztályú bajnokságot, zárt kapuk mögött. Az élklubok közül azonban az Ajax, az Alkmaar és a PSV Eindhoven is felszólította a KNVB-t, hogy nyilvánítsa befejezettnek az Eredivisie küzdelmeit a járványhelyzet miatt.

A KNVB egyelőre még nem reagált, így nem tudni, hogy kihirdetik-e a végeredményt a pillanatnyi állás alapján, vagy egyszerűen törlik az eddigi eredményeket. Utóbbival vélhetően megvárják az UEFA csütörtöki egyeztetését, amely során újabb döntések várhatóak a koronavírus miatt kialakult helyzet kezelését illetően. A legutolsó tabellát az Ajax vezette, megelőzve az azonos pontszámmal álló Alkmaart.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. április 22. 10:06
A bajnokságok eredményeinek törlése eliminálná a játékosok, szakmai és az orvosi stáb befektetett éves munkáját, hiszen a bajnokságok kétharmada már lezajlott. A jelenlegi állás alapján való eredményhirdetés egyenlőtlen helyzetet eredményezne, mert a bajnokságok nem csak úgy szakadtak félbe, hogy pl a 22 fordulóban lett vége, hanem úgy, hogy az egyik csapat lejátszotta a 22-ik fordulót, a másik meg a 21-iknél tartott. Ez azt eredményezte, hogy akárcsak egy forduló befejezése is módosíthat például olyan állást, hogy melyik csapat esik ki a bajnokságból, melyik kerül BL, vagy EL indulási helyre. Mi a helyezési lista a bajnokságban, például az első helyen, mint a holland, vagy a spanyol bajnokságban. Aztán ott az angol, ahol a Liverpool utcahosszal vezet a többi klub előtt. Sem a törlés, sem a jelen állás alapján való eredményhirdetés nem megfelelő megoldás. A bajnokságokat be kell befejezni, ha máshogy nem zárt kapuk mögött TV közvetítéssel, megtiltva a stadionok körüli, vagy egyáltalán az utcai gyülekezést. Ez a legjobb megoldás. Ha ezt a járványhelyzet megakadályozná, akkor az őszi állás alapján kell eredményt hirdetni, akkor mindenki játszott mindenkivel egy meccset. Ezzel együtt a BL és az EL hátralévő mérkőzéseit mindenképpen le kell játszani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!