Djokovic ellenzi a koronavírus elleni védőoltást

2020. április 20. 13:07

Oltásellenessége késleltetheti a szerb teniszező visszatérését.

2020. április 20. 13:07

Novak Djokovic más szerb sportolókkal kiegészülve egy élő bejelentkezést tartott vasárnap este a Facebookon – számol be az Eurosport. Ebben egyebek mellett arról is beszélt, hogy ha lesz is majd COVID-19 elleni oltóanyag, ő nem szeretné, hogy kötelező legyen beoltatnia magát. Az elmúlt napokban a világelső élete nyitott könyv volt a rajongói és a követői számára. Előbb Andy Murray-vel, majd Stan Wawrinkával folytatott tartalmas és vicces beszélgetést, majd tegnap jöttek a honfitársak, Dusan Lajovic, Filip Krajinovic, Viktor Troicki és Jankor Tipsarevic. Djokovic elmondta, szerinte a játékosoknak valószínűleg kötelező lesz a védőoltás, mielőtt újraindulna a szezon. Arra is kitért, mi az ő álláspontja a kérdésben.

Ami engem illet, én ellene vagyok a vakcinának, és nem akarom, hogy bárki is arra kényszerítsen, hogy oltassam be magam azért, hogy utazni tudjak” – mondta Djokovic. „Hogy mi történik, ha kötelező lesz? Nos, akkor döntést kell hoznom. Megvan a saját véleményem a kérdésben, de hogy ez a vélemény fog-e változni, azt nem tudom.

Mindez akár befolyásolhatja a tourra való visszatérését is. A jelenlegi állás az, hogy az ATP és a WTA versenyeit július 13-ig felfüggesztették. Sőt bizonyos helyi korlátozások miatt van már augusztusi torna is, melyet töröltek. Wimbledon nem lesz az idén, a Roland Garros szeptember végén kezdődik, a US Open sorsáról pedig legkésőbb június közepéig döntenek a szervezők.

Elméletileg, ha a szezon júliusban, augusztusban vagy szeptemberben újraindul, bár ez valószínűtlen, akkor érthető, ha a vakcina kötelező lesz, tekintve, hogy nem vagyunk szigorú karanténban és még nincs oltás.

A korábbi wimbledoni bajnok, Amelie Masuresmo nemrégiben azt írta a Twitteren, hogy véleménye szerint addig nem indulhat újra a szezon, amíg nincs vakcina. Arra pedig a tudósok szerint lehet, hogy még akár egy évet is várni kell.

A hírek közben arról szólnak, hogy májustól Rafael Nadal és Patrick Mouratoglou akadémiáján is lesznek majd kisebb versenyek, bemutatótornák. Sőt, május 1-én Németországban lesz egy négynapos verseny is, ahol csak a játékosok és a mérkőzésvezető lesz jelen, viszont követni lehet majd az interneten is.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2020. április 20. 21:41
Kiváló teniszező, de amatőr virológus...
apika2
2020. április 20. 19:00
Nem azért elismert, mert virológus, na... Ennyi. Az oltásellenesség sajnos terjed, itthon is, még orvosok is vannak akik csak aláírják a papírt az oltásról, ha a szülő kéri/megfizeti.
ElBundi
2020. április 20. 18:34
Az új világrend fullajtárja, Bill Gates teszteli a karámba terelt nyájat. Event201, 2019 októbere. Utána lehet olvasni. Nem az utolsó kísérlet ez, folytatása, kicsit keményebb formában következik, amikor is a birka nép könyörögve fordul élet-és-halál uraihoz a "megváltó szérumért". Az élet a legdrágább minden ember számára. A manipulát, félelembe hajtott balga kétlábu nem fog teketóriázni. A chippelés is lefutott téma. Ez lesz a következö lépés. Nyugaton, svédeknél önként jelentkeznek a "felvilágosítottak". Annak, aki zsigerböl "összeesküvést" kiabál. Két disznó az ólban. Azt mondja az egyik: te komám, hamarosan mindkettönket levágnak. Mire a másik: ugyanmár, te és a te összeesküvés-elméleted!
tango47
2020. április 20. 17:53
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, bármilyen tehetséges is valamiben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!