Nagyon magas a hibás kínai koronavírus-gyorstesztek aránya

2020. március 26. 16:10

A Csehország által Kínából vásárolt koronavírus-gyorstesztek 80%-a hibás.

2020. március 26. 16:10

A csehország éltal kínából rendelt háromszázezer koronavírus-gyorstesztek 80%-a hibás – állítják a helyi szakemberek, akik kipróbálták a teszteket. Az 54 millió korona (1,83 millió euró) értékű tesztkészletek hamis pozitív és negatív eredményeket mutatnak. Ennek oka az, hogy a gyors tesztek nem tudják megbízhatóan kimutatni a fertőzést a kezdeti szakaszában – írja az egyik cseh portál. 

Az információ az ország keleti részén található Ostrava Egyetemi Kórház szakembereitől származik. Az egészségügyi tisztviselők a gyors koronavírus-teszteket megbízhatatlannak minősítették, mivel állítólag az esetek 80%-ában kudarcot vallottak. Például említenek egy esetet, amikor a gyorsteszt szerint a páciens koronavírusa pozitív volt, de a következő teszt kimutatta, hogy nem volt fertőzött.

A hibaarány meglehetősen magas – állította Pavla Svrčinová, az Ostrava régió higiénikus szakértője. „Mindenkit teszteltünk, akik a vizsgálati állomásra jöttek. Szerencsére mintákat vettünk a további tesztekhez, és így rájöttünk a tesztek hibaarányára” – magyarázta Svrčinová. 

A Nemzeti Közegészségügyi Intézet egy dokumentuma szerint a gyorstesztnek csak „támogató szerepe” van a tesztelésben. Az intézet kifejtette, hogy ezek a tesztek nem tudják kimutatni a vírust a fertőzés utáni első öt-hét napban, mivel az embernek még meg kell kezdenie termelni a koronavírus ellenanyagokat a vérében. A gyorsteszt azonban ezen ellenanyagok kimutatására épül. „A teszt nem diagnosztikai teszt” – nyilatkozta a Nemzeti Közegészségügyi Intézet.

 

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2020. március 27. 11:45
Ezt olvasva eszembe jut a régi vicc: - Mi az eredeti ellentéte? - Kínai.
Akitlosz
2020. március 26. 21:16
"Nagyon magas a hibás kínai koronavírus-gyorstesztek aránya" Akkor csinálják lassabban! Hamar munka ritkán jó.
Robur
2020. március 26. 20:55
Ennyit ér a kínai szar.:-))))) Sok hülye, hogy nyivákolt, hogy bezzeg a kínaiak küldenek.
tuttle005
2020. március 26. 18:57
Sejtettem, hogy orvosi maszknak csúfolt portörlőket sózott rá Kína Európára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!