„A legsötétebb óra, Olaszország a vírus miatt zárva” – lapszemle az olasz sajtó mai híreiből

2020. március 12. 08:44

2020. március 12. 08:44

„A legsötétebb óra” – ez a főcím a jobboldali Il Giornale mai számában. Felette ez áll: „Olaszország a vírus miatt zárva.” A lap megjegyzi, Conte engedett az üzletek és egyéb helyek zárása ügyében, majd arról is beszámolnak, „felébredt az EU”.

Fotó: giornalone.it
Fotó: giornalone.it

A balliberális La Repubblica a „Bezár Olaszország” főcímmel jelent meg. Az újság alcímében megjegyzi: „csak az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és az újságárusok maradnak nyitva.” A római székhelyű, de országos napilap címlapján egy vuhani képet, illetve egy olasz szivárványos balkont megörökítő fotót is közöl.

A torinói La Stampa „Az Olaszország bezárja az üzleteket, hogy legyőzze a vírust” főcímet adta a mai lapszámának. A liberális lap megjegyzi, az Európai Bizottság engedélyezte a 25 milliárd eurós olasz mentőcsomagot, és az Európai Központi Bank is lép.

A katolikus Avvenire „Egész Olaszország tesz egy lépést előre” főcímmel jelent meg. A bevándorlásbarát lap arra kéri olvasóit, hogy a szír menekültekről se feledkezzenek meg.

A szuverenista, jobboldali La Veritá főcímében amiatt kritizálja Conte kormányfőt, hogy nem segíti adókönnyítésekkel a kisvállalkozókat. A lap nagyképpel mutatja be azt a baloldali politikust, aki megjegyezte: „a kórházakban hagyják meghalni a betegeket”.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
raber
2020. március 12. 15:05
A katolikus lap a migránsbarát. Jó. Hát ezért van Európa dögrováson.
gabor7th
2020. március 12. 09:21
"A bevándorlásbarát lap arra kéri olvasóit, hogy a szír menekültekről se feledkezzenek meg." Hagyják meghalni az öreg olaszokat, a migrik majd belakják a helyet. Az EU ad nekik segílykét az olaszok helyett. Csak a migriket mentsék!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!