Robbanás volt egy kaliforniai olajfinomítóban

2020. február 26. 14:37

A létesítmény a nyugati part legnagyobb finomítójának számít.

2020. február 26. 14:37

Két robbanás rázott meg egy kaliforniai olajfinomítót kedd este, a helyszínen a jelentések szerint hatalmas, másfél kilométerről is látható tűz keletkezett – írta a Fox News. Az érintet olajfinomító Los Angeles belvárosától körülbelül 30 kilométerre délre, Long Beach-től északra található. A tűz idejére a 405-ös autópályát mindkét irányban ideiglenesen lezárták. A tűz okáról és a sérültek számáról egyelőre nincs információ.

 

A társaság a létesítményt a napi 363 ezer hordó nyersolaj-kapacitásával a „nyugati part legnagyobb finomítójaként” írja le a weboldalán, mely benzin- és dízelüzemanyagokat, desztillátumokat, kőolajkokszot, vegyi anyagú propilént, üzemanyag-kokszot, könnyű illetve nehéz fűtőolajat valamint propánt gyárt. A hírcsatorna jelentése szerint a Los Angeles-i tűzoltóság hamar kiért a helyszínre, ahol körbezárta a tüzet. A közeli lakosok evakuálására nem volt szükség, a 405-ös autópálya forgalmát pedig a veszély elhárítása után újra megnyitották.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Veernewl
2020. március 01. 12:07
Tiltsuk be! Mit is?
ElBundi
2020. február 27. 12:29
Úgy tudom Aladin bin Laden már halott?
Stephan
2020. február 26. 17:27
Chevron El Segundoban, az ocean mellett. 13 evig eltem nagyon kozel hozza. A Los Angeles airport is mellette van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!