Macron: Nagy-Britannia nélkül is széthúz az EU

2020. február 21. 21:25

A francia elnök nagyon sajnálja, hogy nem értek el megállapodást, de legalább Franciaországnak sikerült kivívnia némi kedvezményt az agrártámogatásokkal kapcsolatban.

2020. február 21. 21:25

Nagy-Britannia nélkül is széthúz az EU, ezt az ülés kudarca is bizonyítja – jelentette ki Emanuel Macron francia elnök pénteken Brüsszelben, az uniós tagországok állam- és kormányfőinek a következő uniós keretköltségvetésről tartott rendkívüli csúcstalálkozójának végén. Macron újságíróknak nyilatkozva hozzátette: nagyon sajnálja, hogy nem értek el megállapodást, de legalább Franciaországnak sikerült kivívnia némi kedvezményt az agrártámogatásokkal kapcsolatban.

„A Brexit okozta költségvetési hiány nem mehet a mezőgazdasági támogatások kárára. Érdekeink nem egyeznek, ezen még dolgozni kell a következő hónapokban” – tette hozzá. Angela Merkel német kancellár elmondta: egy pillantás is elég volt az új tervezet számaira, már világos volt, hogy nincs miről tárgyalni tovább. Az uniós tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke kitűzi majd az új tárgyalások idejét, miután újra egyeztetett a tagállamok vezetőivel. A német kancellár hozzátette: a javaslatban szereplő jogállamisági záradék pontosítása szorul, Németország ragaszkodik ehhez a kitételhez. „Ezt a feltételt nem lehet számokkal kompenzálni” – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. február 23. 16:01
Költségvetés készítésénél ideológiát elővenni fegyverként nem túl ésszerű.
zakar zoltán béla
2020. február 22. 10:54
Rócsályd segge -vég! A Eördeögh maga! Már a lehelete is.......
Berecskereki
2020. február 22. 09:16
Érdemes elolvasni a portfolio.hu témához kapcsolódó írását, elemzését. https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20200217/csusztatos-cikkben-magyarazkodik-a-negy-fukar-miert-nem-akar-tobbet-fizetni-az-eu-kasszaba-416159
Box Hill
2020. február 22. 09:08
Micsoda? Dobrevné ezt se tudja elintézni? Miközben a Munkásőrségnél felvétel van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!