Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban

2019. december 05. 20:04

Az új szabályok legkorábban 2020 szeptemberében léphetnek életbe.

2019. december 05. 20:04

Németországban új médiaszabályozási rendszert vezetnek be, a csaknem 30 éve megalkotott szabályok helyére lépő új előírásokról ma állapodtak meg Berlinben a tartományi miniszterelnökök konferenciáján.

Az úgynevezett médiaügyi tartományközi szerződés (Medienstaatsvertrag) az elektronikus médiáról szóló 1991-es tartományközi szerződést (Rundfunkstaatsvertrag) váltja fel.

Legfőbb újítása, hogy az audiovizuális médiaszolgáltatások egészére vonatkozik, a hagyományos televíziós és rádiós műsor szolgáltatás mellett a digitális médiára is kiterjed. Tartalmazza egyebek mellett, hogy műsor szolgáltatási engedélyt kell kiváltania az online platformokat, például videómegosztó portálokat használó alkotóknak,

ha műsoraik átlagos nézettsége meghaladja a 20 ezer főt.

Az új szabályok legkorábban 2020 szeptemberében léphetnek életbe, a szerződést előbb el kell fogadnia a tartományi parlamenteknek és jóvá kell hagynia az Európai Bizottságnak.

(MTI)
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2019. december 06. 08:40
Elore egy meg szabadabb mediaert! Szebb jovot, Nemetorszag!
pollip
2019. december 06. 03:53
Megszűnik a szólásszabadság. Lesz, aki kap engedélyt és lesz, aki nem kap. Biztosan indítanak ellenük kötelezettszegési eljárást, de legalább valamilyen vizsgálatot:-))))))))))
kispufi
2019. december 05. 22:25
Na és miket kell beszántani a függetlenség és sokszínűség szent célja érdekében?
hátakkor
2019. december 05. 20:36
Első pont: 'Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését.'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!