Iszlamofób sugallat Macrontól

2019. november 18. 14:53

Úgy látszik, hogy a francia külpolitikát az a félelem hajtja, Európát felemészti az iszlám.

2019. november 18. 14:53
Bruno Maçães

„Pontosan mi hajtja a francia elnök Emmanuel Macron külpolitikáját?

Azt mondja, hogy egy geopolitikailag erősebb, az egyre veszélyesebbé váló világgal szembeni fellépésre képes Európát szeretne. Ennek fényében ugyanakkor nehéz megmagyarázni az Észak-Macedóniával és Albániával való csatlakozási tárgyalások megnyitásának blokkolására vonatkozó döntését, ezüst tálcán átadva ezzel a Nyugat-Balkánt az orosz és kínai befolyásnak.”

"Macron nem egy vulgáris, iszlamofób politikus, de egyre inkább az látszik, meg van győződve arról, Európát felemészti az iszlám. (…) Talán Franciaország egyre inkább a jobboldal felé húz az iszlám kérdésében, ezért Macron is érzi a csábítást – vagy a kényszert – hogy ezzel egy irányba mozduljon.”

„Lehetséges, hogy Macron már nem hisz az iszlám vallásúak asszimilációjában, és egy nagy, nem asszimilált muszlim közösség pedig mindennél jobban megrémiszti.”
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2020. január 15. 19:26
Késő.
szemlelo
2020. január 15. 18:20
Erős hit és mély elkötelezettség kell ahhoz, hogy valaki higgyen az iszlám vallásúak európai asszimilációjában. Fordítva esélyesebbnek látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!