Egy jól sikerült adóellenőrzés miatt nem repülhetnek a román vadászgépek

2019. október 28. 16:59

Pedig a légierőnek nem is kéne jövedéki adót fizetnie a kerozin után.

2019. október 28. 16:59

Adóellenőrzést tartottak a román légierő kerozinbeszállító cégénél idén áprilisban, aminek nyomán az adóhatóság harmincmillió lej jövedéki adó befizetésére kötelezte a ploiesti-i társaságot. A cég vezetői persze továbbszámlázták az összeget a légierőnek, amely jobb híján kénytelen volt kifizetni a nagyjából kétmilliárd forintnak megfelelő összeget.

Ezzel mindössze két probléma volt. Az egyik, hogy egy 2016-os jogszabály értelmében az olyan szervezetek, mint például a légierő, mentesülnek a jövedéki adóterhek megfizetése alól. A másik, hogy a harmincmillió lej kiesése annyira megterhelte a légierő költségvetését, hogy a fennmaradó pénzből már nem is tudják finanszírozni a vadászpilóták gyakrolórepüléseit, csak a NATO-kötelezettségként vállalt légi járőrözési feladatokat tudják teljesíteni. 

A pilótáknak 200 óra kiképzést kell teljesíteniük és folyamatos gyakorló repüléseken kellene részt venniük az F-16-os vadászrepülőgépen, amelynek viszont több mint 8000 dollárba kerül az üzemeltetése – óránként. 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reugrangon
2019. október 30. 21:32
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Sörgyári megálló
2019. október 29. 21:10
Eddig sem az eszükért szerettük őket.
scion
2019. október 29. 08:07
na most kell lecsapni amíg adót fizetnek!
szavaztam
2019. október 28. 21:53
helyes...legalább nem szennyezik a levegőt... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!