Dombrovskis új alapokon segítené az uniós kkv-kat

2019. október 08. 10:47

Összeurópai szabályozást tart szükségesnek a biztosjelölt a kriptovaluták miatt.

2019. október 08. 10:47

Új pénzügyi alap létrehozását fogja javasolni a kis- és középvállalkozások (kkv-k) piaci megjelenésének elősegítésére az új összetételű Európai Bizottságban az emberközpontú gazdasággal kapcsolatos tevékenységekért felelős portfólió élére jelölt Valdis Dombrovskis, aki erről keddi brüsszeli meghallgatásán beszélt.

Jól működő tőkepiaci unió kell

Az ügyvezető alelnöknek jelölt Dombrovskis, aki a pénzügyi szolgáltatásokért felelős biztosi pozíciót is betölti majd, az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyekkel (ECON), valamint a foglalkoztatási és szociális ügyekkel (EMPL) foglalkozó szakbizottságai előtti meghallgatásán tervét azzal indokolta, hogy Európának szüksége van a kkv-k innovatív képességére és tehetségére.

Dombrovskis hangsúlyozta, megfelelő pénzügyi alapok révén meg kell akadályozni, hogy a kkv-k, „a jövő gazdasági bajnokai” távozzanak az Európai Unióból amiatt, hogy nehezen tudnak piaci finanszírozást szerezni. Ehhez jól működő tőkepiaci unióra van szükség – emelte ki a lett politikus.

Összeurópai kriptoszabályozás kell

Új európai szintű szabályozásra van szükség a digitális, vagy virtuális valuták, például a Facebook tervezett kriptodevizája, a Libra megjelenése és használatát illetően a pénzügyi stabilitás és a befektetések védelme érdekében – közölte az új összetételű Európai Bizottságban az emberközpontú gazdasággal kapcsolatos tevékenységekért felelős portfólió élére jelölt Valdis Dombrovskis, aki erről keddi brüsszeli meghallgatásán beszélt.

Az ügyvezető alelnöknek jelölt Dombrovskis, aki a pénzügyi szolgáltatásokért felelős biztosi pozíciót is betölti majd, az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyekkel (ECON), valamint a foglalkoztatási és szociális ügyekkel (EMPL) foglalkozó szakbizottságai előtti meghallgatásán hangsúlyozta, hogy Európának közös megközelítésre van szüksége a kriptoeszközöket illetően.

Az Európai Uniónak a virtuális valuták szabályozása révén kell küzdenie a tisztességtelen verseny és a pénzügyi stabilitást fenyegető veszélyek ellen, a kiberbiztonság megteremtése érdekében - mondta a lett politikus.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trouposed
2019. október 09. 16:42
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
nemecsekerno_007
2019. október 08. 12:20
Jaja, én is csak támogatni tudom. Kellenek a multik, meg a haza nagytőke, de önmagában ez nem elég. A helyi kkv szektor adja a gazdaság gerincét minden jól működő országban...
airmax
2019. október 08. 11:13
Csak a legjobbakat tudom kívánni hozzá...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!