Brexit: a tagállamok hivatalosan is jóváhagyták az újabb halasztási kérelmet

2019. október 29. 18:27

Az új megállapodás szerint november 30-án, vagy december 31-én, de legkésőbb január 31-én kilépnek a britek.

2019. október 29. 18:27

Hivatalosan is jóváhagyták az Egyesült Királyság európai uniós kiválási határidejének újabb, január 31-ei elhalasztását célzó brit kérelmet a bennmaradó tagállamok kormányai – jelentette be kedden az Európai Tanács elnöke.

Donald Tusk arról számolt be a Twitteren, hogy egyfajta rugalmas megoldásról született megállapodás, amelynek értelmében a szigetország tagsága akár november 30-án vagy december 31-én is megszűnhet, amennyiben esetleg korábban sikerül a kiválás feltételrendszerét rögzítő új szerződés ratifikálása.

Nem volt szükség soron kívüli európai uniós csúcstalálkozó összehívására, a jóváhagyás írásbeli eljárás keretében történt a huszonhetek egyhangú döntése alapján, két nappal a jelenleg érvényes határidő előtt.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2019. október 29. 19:13
Vajh unokáink megérik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!