Eddig nem látott felvételek az Aramco elleni dróntámadásról

2019. szeptember 30. 13:34

Dróntámadás, az Aramco ipari kamerájának szemszögéből.

2019. szeptember 30. 13:34

A felvételeket az Arab News posztolta ki a Twitter-oldalára. A képek az olajfinomító ipari kamerarendszerével készültek és rajtuk keresztül nyerhetünk bepillantást a szeptember 14-én történt dróntámadás pillanataiba.

Mint emlékezetes, szeptember 14-én dróntámadás érte a szaúd-arábiai Aramco állami olajvállalat egyik olajterminálját a királyság keleti részén, a támadás elkövetőjeként a jemeni húszi lázadók jelentkeztek. Az olajfeldolgozóban robbanások történtek, és két helyen is hatalmas tűz keletkezett, de áldozatokat nem követelt a támadás. 

A húszik katonai szóvivője a támadás után közölte, hogy embereik támadták meg 10 drónnal a szaúdi olajterminált. A támadást „jogos reakciónak” minősítette arra, hogy Szaúd-Arábia egy arab katonai koalíció élén hadjáratot folytat ellenük Jemenben – jelentette ki.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi lázadók, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által 2015 óta támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz – a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között.

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Derek Zoolander
2019. szeptember 30. 20:21
Olyan ez mint amikor valami terméket reklámoznak, hogy eladják a népnek. Ők most háborút árulnak robbanásokkal, félelem gerjesztéssel. Ha a szavazók több mint fele vevő rá, akkor bejött az üzlet.
sersem4
2019. szeptember 30. 13:58
Engem nem izgat fel. Támadják meg Iránt a zokogó progresszív környezetvédők, meg a homó zsidók együtt Gréta Tunyaberg vezetésével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!