Brit külügyminiszter: a kormány „a tűréshatárig teszteli” a rendezetlen Brexitet tiltó törvényt

2019. szeptember 08. 11:50

2019. szeptember 08. 11:50

Dominic Raab brit külügyminiszter szerint a kormány tartja magát ahhoz a törvényhez, amely megtiltja, hogy az Egyesült Királyság október végén megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból, de „a tűréshatárig fogja tesztelni” a jogszabályt. 

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint Boris Johnson miniszterelnöknek továbbra is eltökélt szándéka, hogy kiléptesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból a Brexit október 31-i határnapján, akár lesz addig megállapodás a kilépés feltételrendszeréről, akár nem. 

Raab a Sky News brit hírtelevízió vasárnapi interjúműsorában kijelentette: a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt kezdeményezésére elfogadott törvény „annyira rossz”, hogy egészen a tűréshatárig tesztelni kell, kiderítendő, hogy a jogszabály pontosan mire is kötelezi a kormányt.

Hozzátette: a kabinet „saját értelmezése szerint” fogja nagyon gondosan tanulmányozni a törvényt.
A hétvégén több vezető jogi szakértő is úgy nyilatkozott, hogy Johnson akár börtönben is találhatja magát, ha nem hajlandó betartani a pénteken véglegesített törvényt.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2019. szeptember 08. 14:26
Őszintén szólva itt nem kettőn áll a vásár? Amennyiben az EU deklarájla, hogy megszűnt a tagság, akkor nem ér semmit ez a törvény. Márpedig olyan törvényt nem fog tudni hozni a brit parlament, hogy mindenképpen kötelező a tárgyalások újrakezdése. Jonhsonnak csak arra kell törekedni, hogy húzza az időt és ne tárgyaljon. Ennyi elegendő és nem kell a belpolitikával foglalkozni. Remélem. Akkor már az EU nagyon puhapöcs lenne, ha még így is meghosszabbítaná az időt.
aleb19
2019. szeptember 08. 13:32
eddig azt tanultuk, hogy a demokraciakban a parlament a legfobb ero
WC pumpa
2019. szeptember 08. 13:32
Kínából kell majd hozni embereket dolgozni?
WC pumpa
2019. szeptember 08. 13:31
A helyzet adott. A nép/nemzet ellen,vagy a keleti horda ellen. De akkor ki fog dógozni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!