Bolton szerint Kína lemásolta az F-35-ös vadászgépet

2019. augusztus 29. 18:27

Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó összekeverhetett valamit.

2019. augusztus 29. 18:27

Az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója szerint a kínaiak „ellopták” az amerikai F-35-ös vadászgép terveit és lemásolták azokat – írta meg az rt.com. 

Az ötödik generációs kínai vadászgép pont úgy néz ki, mint az F-35, ez azért van mert ugyanaz, csak a kínaiak ellopták” – fogalmazott John Bolton egy kijevi sajtótájékoztatón.

Bolton nem tette hozzá, hogy pontosan melyik kínai vadászgépre gondol, de „elég kancsalnak” kell lenni ahhoz, hogy valaki összetévessze az F-35-öt a kínai J-20-as vadászgéppel, ami az egyetlen ötödik generációs kínai lopakodó – fogalmaz a portál. Hozzáteszik, hogy a J-20-asnak egy helyett két motorja van, és úgynevezett „kacsaszárny” elrendezésű szárnyakkal rendelkezik. (Hasonló a Gripenekéhez.) Gyakorlatilag a két gép annyiban egyezik meg, hogy mind a kettő egy modern lopakodó vadászgép.

Bolton valószínűleg a Shenyang FC-31-es vadászgépre gondolhatott, ami erősen prototípus állapotban van és a helyi média jelentései szerint rengeteg technikai problémával küzd.

A portál hozzáteszi, hogy nem ez az első eset az elmúlt években, hogy Amerika Kínát vádolja meg technológiai kémkedéssel. A Russia Today cikkében úgy fogalmaznak, hogy John Boltonnak inkább más nemzetek felé kéne fordítani figyelő tekintetét, ha megakarja óvni az amerikai technológiai újdonságokat.

A portál arra utalhatott, hogy Törökország és Franciaország is dolgozik hasonló lopakodó vadászgépeken, mint az F-35. 

Egyébként maga a lopakodótechnológia követel meg a gépektől egy bizonyos formát, ami valóban megnehezíti az ítélethozatalt a fejlesztés vagy az esetleges technológiai lopás között.

(kép forrása: rt.com)

 

 

 

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2019. augusztus 30. 17:41
Foszd meg az utánzás lehetőségétől - sohasem fog levédetni valamit.
gacsat
2019. augusztus 30. 12:15
Már ha a külsejét nézzük. Sötétben, messziről hunyorítva. Nála okosabb elemzők szerint a plé alatt a Mig-1.44 deriváltja leledzik. https://forum.htka.hu/threads/mig-1-44.1536/
balbako_
2019. augusztus 30. 11:44
Benne van a pakliban.
Bitrex®
2019. augusztus 30. 06:13
Mé' nem vigyáztak rá jobban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!