BBC: Irán egy újabb tankert foglalt le

2019. augusztus 04. 11:24

A Reuters az állami televízióra hivatkozva azt jelentette, hogy csempészés gyanúja miatt állítottak meg, majd foglaltak el egy egyelőre ismeretlen nemzetiségű tankert az Iráni Forradalmi Gárda tengerészeti erői.

2019. augusztus 04. 11:24

A BBC a hírügynökségre hivatkozva azt is közölte, hogy 700 ezer liter kőolajat szállított az a hajó, amelynek hétfős legénységét őrizetbe vették. Azt nem közölték, hogy milyen zászló alatt hajózott a tanker – írta a BBC a cikkében, amelyben azt is ígérik, amint többet tudnak, frissítik.

Az MTI azt közölte, hogy az Iráni Forradalmi Gárda lefoglalt a Perzsa-öbölben egy idegen olajszállító tartályhajót, amely üzemanyagot csempészett egyes arab országokba.

Az állami tévé híradásában nem nevezték meg, hogy mely ország hajóját foglalták le. Az hangozott el, hogy a hajó fedélzetén hét, különböző nemzetiségű matróz van, és 700 ezer liter üzemanyagot szállít.

Az iráni Forradalmi Gárda július 19-én lefoglalta a Stena Impero nevű brit olajszállító hajót a Hormuzi-szorosban – London szerint Omán területi vizein – azzal az indoklással, hogy „nem tartotta a tiszteletben a nemzetközi tengeri hajózás szabályait”, összeütközött egy iráni halászhajóval, és kárt tett benne. London ezt cáfolta, és az incidens miatt szankciókat vezetett be Teherán ellen. A tankert azóta sem engedték el.

Korábbi írásunkban azt írtuk:  az olajútvonalak akadályozásával Teherán gazdasági világválságot idézhet elő.

(BBC, MTI, Mandiner)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
boxer malac
2019. augusztus 04. 14:25
Annyit tudunk ,hogy már Trump könyörög az irániaknak,mint Prezident Kim-nél.
boxer malac
2019. augusztus 04. 14:14
https://i.ytimg.com/vi/WghqmG4sn_A/maxresdefault.jpg
boxer malac
2019. augusztus 04. 14:12
Valamit nagyon tudhat ez az Irán. Még a végén átfordítják a hülye Trumpot is,mint Haj Amin al-Husseini.
Rugo
2019. augusztus 04. 11:38
A szankcióktól akarnak megmenekülni. Amerika jobban tenné, ha feloldaná azokat, hiszen nem amerikai, hanem izraeli érdek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!