Az állatok jogaiért tüntettek Prágában

2019. augusztus 18. 17:37

Soha nem tüntetett még Csehországban az állatok védelmében ennyi ember.

2019. augusztus 18. 17:37

Az állatok jogaiért, az állatkínzást büntető törvények szigorításáért és a környezettudatos életmód változtatásért menetelt szombat délután Prágában kétezer ember – írja az Átlátszó. A demonstrációt a nemzetközi Hivatalos Állatjogi Menet kampány részeként szervezték meg a cseh fővárosban. A kelet-európai régióban a következő hetekben Varsóban, Ljubljanában, Szófiában és Bukarestben tartanak hasonló meneteket, de a világ más nagyvárosaiban, Dél-Afrikától Közép-Amerikáig is utcára vonulnak az állatok védelmében.

Soha nem tüntetett még Csehországban az állatok védelmében ennyi ember. Az állati jogokért kiálló kétezer fős, nagyrészt fiatalokból álló menet a prágai Vár alatti térről indult. A felvonulók átkeltek a Moldva folyón, majd átsétáltak a belvároson és az Óváros-teret is érintve végül a Vencel-tér északi részén tartották meg a szervezők beszédeiket. Ezt követően a az állatvédők Pankrác városrészre vonultak át, ahol a résztvevőket koncertek szórakoztatták.

Hivatalos Állatjogi Menet

A Hivatalos Állatjogi Menet (The Official Animal Rights March) mozgalmat a londoni Kitörés (Surge) állatvédelmi szervezet alapította 2016-ban. Azóta minden évben a világ több nagyvárosában felvonulásokat szerveznek az állatok jogaiért. A mozgalom célja, hogy egy közösségbe szervezze azokat az embereket, akik az állatok jogvédelmével foglalkoznak, illetve, hogy más embereket is hasonló tevékenységre buzdítson.

A globális mozgalom csehországi demonstrációját a Nyisd ki a szemed (Otevři oči) társaság szervezte. Az önkéntes alapú, adományokból fenntartott prágai szervezet az állatok társadalmi helyzetének javításáért küzd. Csehországban és Szlovákiában szerveznek rendezvényeket és adnak ki tájékoztató anyagokat. Tereza Vandrovcová, a társaság szóvivője szerint a szombati létszám a jövőben növekedhet, a mozgalomban nagy tömegpotenciált érez.

„A te pénzed, az ő fájdalmuk”

Az állatok ugyanúgy éreznek fájdalmat ahogy mi, ugyanúgy gyűlölik a ketrecet, ahogy mi, ugyanúgy éreznek boldogságot, ahogy mi” – skandálták angol és cseh nyelven a menet résztvevői.

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. augusztus 19. 18:06
Mert Csehországban az embereknek már minden problémáját megoldották. Ja? Nem. Akkor viszont betege(se)k.
egy genetikusanalattvaló
2019. augusztus 19. 16:01
"Az önkéntes alapú, adományokból fenntartott prágai szervezet az állatok társadalmi helyzetének javításáért küzd." Az állatok a társadalom tagjai? Ezek valami nagyon zavaros gondolkodású "civilek" lehetnek.
12345
2019. augusztus 19. 15:52
Pontosan mit akarnak elérni? Ez így elég semmitmondó. Nyilván vannak olyan célok amit mindenki támogatna és vannak amit nem mindenki. Csak a konkrét követeléseket megismerve lehetne azt mondani, hogy most ezt támogatnán vagy nem..
Jóakaratúember
2019. augusztus 19. 13:00
Két kutyánk van, de ugyebár a kutyák nem állatok, hanem (Csányi Vilmos óta tudjuk,) „szőrös gyerekek”. Van azonban egy pár tyúkunk is, mindannyian egyéniségek. Az egyik magánzó, a másik kézből etethető, a harmadik minden újdonság iránt érdeklődő. Ergo a tojásért tartjuk, no meg hobbiból; gyönyörködünk bennük. Eredetileg 44-en voltak, vegyes állományú major, de egy külföldi út alkalmából őket felvigyázó este nem zárta be az erdő mellett élő állományt és reggelre 43 fej nélküli baromfi volt az eredmény. Méltó bűnhődése volt a tetemek eltakarítása. Aki állatot tart, pontosan tudja, hogy az állatok mindenek előtt és felett őszinték. Ezt tiszteljük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!