Meg sem választották, a Zöldek már lemondatnák von der Leyent

2019. július 05. 16:13

Ska Kellerék szerint a német miniszternek távoznia kellene a német kormányból.

2019. július 05. 16:13

A Zöldek felszólították Ursula von der Leyen német szövetségi védelmi minisztert, hogy azonnali hatállyal mondjon le a kormányban betöltött tisztségéről, miután jelölték az Európai Bizottság élére – közölte a német ellenzéki párt védelmi szakpolitikusa, Tobias Lindner a Der Spiegel című hírmagazinnal.

A zöldek szerint ha az Európai Parlament meg is választja von der Leyent a bizottság élére, az átmenetet a védelmi tárcánál azonnal meg kell kezdeni. „A miniszter nem ejtheti túszul a védelmi tárcát mint valami B-tervet arra az esetre, ha végül nem választják meg” – fogalmazott Lindner.

A tárca szóvivője szerint mindazonáltal távozásáig Ursula von der Leyen maradéktalanul ellátja feladatait védelmi miniszterként.

A francia Christine Lagarde, akit az Európai Központi Bank elnökének jelölt kedden az uniós tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács, a jelölés után bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti tevékenységét a Nemzetközi Valutaalap főigazgatójaként.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2019. július 07. 16:18
Nemhiába "zöldek", beszélnek zöldségeket. A követelésük meglehetősen formális valami, mintegy 2 hetes időtartamra vonatkozik. Az EU tisztségekre a mostani jelölteket még július közepe táján választják meg (vagy nem). A tevékenység "felfüggesztése" üres formalitás. Ha megválasztják őket, átadják jelenlegi munkakörüket, ha nem, akkor csinálják tovább.
puszika
2019. július 05. 20:54
Kapkodnak ezek a sötétzöldek mint Bernát a ménkűhöz! Itthon ugyanez van!
Bitrex®
2019. július 05. 20:20
Bottal sem piszkálnám meg ezt a drogos leszbikus ribancot. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f9/ColognePride_2018-Samstag-Hauptb%C3%BChne-1600-Politblock-Ska_Keller-7625.jpg/1200px-ColognePride_2018-Samstag-Hauptb%C3%BChne-1600-Politblock-Ska_Keller-7625.jpg
gallfec
2019. július 05. 20:01
Sírjatok, sírjatok ríjatok.... zene ez nekem emberek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!