Izraeli gépek támadhattak meg iráni célpontokat

2019. július 30. 18:41

A megtámadott Camp Ashraf az egyik legnagyobb katonai bázis Kelet-Irakban.

2019. július 30. 18:41

A londoni Sharq al-Awsat kedd reggel jelentette, hogy izraeli gépek támadtak meg iráni célpontokat Irakban július 19-én – írja az i24NEWS.
A portál szerint az izraeli F-35-ös vadászgépek az Irak keleti részén, az iráni határtól 80 km-re található Camp Ashraf katonai támaszpontot támadták meg, megölve az iráni Forradalmi Gárda mintegy 40 katonáját.

Ez lenne a második támadás ebben a hónapban, amit iráni célpontok ellen hajt végre az izraeli légierő. A portál forrásai szerint ez a támadás a Forradalmi Gárda harcállásai, az Iránhoz hűséges iraki Badr Brigád pozíciói, valamint ballisztikus rakétaindító rendszerek ellen irányult, amit a Forradalmi Gárda a közelmúltban szállított Irakba.

A Badr Brigád főhadiszállásaként szolgáló Camp Ashraf az egyik legnagyobb katonai bázis Kelet-Irakban, földalatti hangáraiban rakétákat, harckocsikat és nehéztüzérséget is tárolnak.

Az izraeli védelmi erők egyelőre nem kommentálták az eseményeket, az i24NEWS ugyanakkor emlékeztet, hogy 2018 szeptemberében Netanjahu azt mondta az ENSZ Közgyűlése elett, hogy Izrael Szíriában, Libanonban, Irakban és bárhol a világon kész fellépni Teherán agressziójával szemben.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2019. július 31. 01:34
Ennek mi képezi a jogi alapját?
gallfec
2019. július 30. 21:43
A feltételes módú újságírás. Ez már a huszonkettedik század.
Phötön
2019. július 30. 20:39
"Az izraeli védelmi erők" Jaja. Azok támadnak.
mo ching
2019. július 30. 20:34
A Londonban székelő szaúdi média azt állítja, hogy.... Amit izraeli média terjeszt tovább. Ahha. Fele sem igaz című propaganda műsorunkat olvashatták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!