BuzzFeed: Oroszokkal egyeztetett Salvini embere

2019. július 10. 17:27

A BuzzFeed egy orosz-olasz háttéregyeztetés leiratát közölte Salviniék támogatásának szervezéséről.

2019. július 10. 17:27

A BuzzFeed arról ír: a moszkvai Metropol Hotelben találkozott 2018. október 18-án három orosz és három olasz férfi, hogy politikai háttéregyeztetést folytassanak. A téma a felszínen egy olajbiznisz, a háttérben pedig Salvini pártjának támogatásának szervezése volt, mely során dollártízmilliók jutottak volna orosz olajpénzekből a Liga párt háza tájára.

Az egyik olasz résztvevő Gianluca Savoini, Salvini régi tanácsadója volt a BuzzFeed szerint, míg az oroszokat nem tudta beazonosítani a lap.

A portál a beszélgetés teljes szövegét is közölte.

A BuzzFeed kereste Savoinit az ügyben, aki azt közölte „Bocsánat, de nem tudom erre pazarolni az időmet”, és hozzátette, „ha szükséges”, majd a jogásza fogja kommentálni.

A lap Salvinit is kereste. Salvini korábban határozottan tagadta, hogy külföldi pénzekből finanszírozná a pártját.

A politikus aztán az Il Foglio című lapnak azt nyilatkozta, hogy „senki sem kapott egy centet sem”, és azzal fenyegetőzött, hogy bepereli a híroldalt, ahogy eddig mindig tette hasonló esetben, és ezt fogja tenni a jövőben is.

Februárban a l,Espresso című hetilap vádolta meg Salvinit ugyancsak orosz pénzek elfogadásával.

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NewHorizon
2019. július 11. 09:14
A BuzzFeed egy liberális, fehér-utáló, homoszexuálisokat nagy előszeretettel pátyolgató internetes szennylap, ilyen, és hasonló szlogenokkal: “White people are a plaque to the planet” - A fehér ember egy járvány a földön. Ezek adták ke elsőnek 2016-ban a Trump és az oroszok összejátszásáról szóló, úgynevezett ’dossiert’, amiről már teljesen bebizonyosodott, hogy nem más, mint Clintonné és a demokraták által összekalapált hazugság. Szóval ebben a keretben kell olvasni mindent, amit ezek nyomnak. Képek a szlogenekről a ’The Daily Wire’ egyik cikkében (2016): https://www.dailywire.com/news/11415/buzzfeed-celebrates-anti-white-racism-amanda-prestigiacomo
belpestilibsi
2019. július 11. 08:56
azért Putyin faszához engedjétek oda a Vityát is!
rohadj meg szárcsa
2019. július 11. 06:04
Szeretjük a korrupt jobbosokat :-(
zakar zoltán béla
2019. július 10. 22:34
BuzzFeed nyúlyork...Nem Boozie Food?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!