Velencében Velence fennmaradásáért is fizetünk

2019. június 14. 19:02

Az egyik leghíresebb olasz városban a turisták mostantól bankkártyás fizetéseikkel a lagúnákra épített házak megmentését támogatják.

2019. június 14. 19:02

Közös programot indított Velence városvezetése és az amerikai Visa cég az elektronikus fizetések népszerűsítése és az olasz város megóvásának finanszírozása érdekében – adta hírül az Euronews magyar nyelvű kiadása. Mint írják, azok a turisták, akik az elkövetkező három évben bankkártyával fizetnek Velencében, automatikusan a lagúnákra épült város restaurálását támogatják.

Luigi Brugnaro, Velence polgármestere úgy fogalmazott, céljuk, hogy összehozzák azokat az embereket, akik szeretik ezt a várost, és valami olyat tegyenek lehetővé a számukra, amivel segíthetnek rajta.  „A mögöttem látható adományozó pontoknál például a hitelkártyájukkal négy eurót adhatnak ennek a csodának a megmentésére” – mondta.

Hogy ez végül segít-e a városon? Hamarosan kiderül.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!